buna ziua,va rog frumos o lamurire ,am fost condamnat definitiv la curtea de apel,pe baza v cod penal,chiar daca am argumentat ca aplic ncp este mai favorabila,instanta de recurs nu a tinut cont de nici un argument si a mentinut sentinta de 6 luni cu suspendare.in acest caz,as putea face o contestatie pe baza 595 ncpp?procesul meu de inceput in feb.2014.cum ar trebui sa procedez si unde ar trebui sa depun contestatia?
va multumesc
Nu puteti face contestatie in baza art.595 c.p.p.aceasta se aplica când după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare sau a hotararii intervine o lege favorabila.
pt alcolemie,6 luni cu susp ,a fost mentinuta sentinta data de judecatorie in 28.05.2014,si in 11.09.2014 am avut apelul,dar l-au respins.am solicitat doar aplic ncp ca lege mai favorabila,am recunoscut totul de la bun inceput
De ce considerati ca NCP este mai favorabil sau ce sperati sa obtineti prin aplicarea NCP?
Intre institutia suspendarii conditionate din vechiul Cod penal si cea a amanarii pedepsei din NCP, este mai favorabila institutia suspendarii conditionate, avand in vedere conditiile in care poate fi dispusa, care prevaleaza fata de durata mai redusa a termenului de supraveghere.
Examen permis auto
almiha
buna ziua,va rog frumos sa ma ajuta-ti cu o clarificare in legatura cu ultimele modificari ale codului rutier,si aici ma refer la art 116 al OUG 195/2002. ... (vezi toată discuția)