avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea numelui de familie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea numelui de familie minor

prin hotararea judecatoreasca eu am tutela exclusiva a fetitei mele (3ani)
cand ea s-a nascut eu cu tatal ei eram impreuna deci fata a fost trecuta pe numele tatalui (noi doi traiam in concubinaj nu ne-am casatorit)
acum 2 ani ne-am despartit iar el nu s-a interesat deloc de copil de aceea judecatoria mi-a acordat mie tutela exclusiva ( si pentru ca el nu e in stare sa creasca un copil , este violent fizic si verbal si multe altele)
acum eu vreau sa schimb numele fetitei ... sa fie pe numele meu de familie ca oricum daca foloseste numele lui nu o ajuta la nimic ...
cine ma poate ajuta ... trebuie sa il dau in judecata ? sau ce este de facut ?
sau pur si simplu fac o cerere si completez niste acte la starea civila ??

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:09, 24 Septembrie 2014
Din păcate nu puteți sa faceți acest lucru. Altele sunt Dispozițiile legale care își găsesc aplicabilitatea in acest sens. Simplul fapt ca tatăl nu se interesează de copil, sau ca aveți încredințare spre creștere si educare minorul, nu e suficient ptr ceea ce doriți.
Nu prea ii foloseste copilului nici ca va schimba numele, nu prea are importanta ce nume poarta.
Numele i-l puteti schimba pe cale administrativa, v-ar trebui un motiv temeinic si acordul tatalui.
procedura si acte necesare gasiti in link
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Aveți posibilitatea de al decadea din drepturile părintești si de a solicita instantei ca fata sa si schimbe numele de familie.
Posibilitatea de a-l decadea din drepturi nu va apartine, cei cu atributii in protectia copilului ( dgaspc)pot cere in instanta decaderea tatalui din drepturile parintesti daca e cazul, daca e violent cu copilul, daca ii pune sanatatea si viata in pericol, masura e oricum provizorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o indrumare ? - violenta in familie alexandravoicu alexandravoicu Traiesc cu un barbat de 3ani ,avem si o fetita de 2 ani nu suntem casatoriti legitim si as vreau sa il decad din drepturile parintesti pt ca este beat aproape ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)
Drepturile părintești.... Alina2615 Alina2615 Bună seara, am și eu o întrebare dacă se poate cineva să mă ajute va rog. Soțul meu are o fetiță de 9 ani cu o altă femeie nu au fost căsătoriți, ... (vezi toată discuția)