avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... FOND DE REPARATII
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

FOND DE REPARATII

BUNA ZIUA! LOCUIESC INTR-UN BLOC DIN BUCURESTI UNDE PLATESC DE CAND M-AM MUTAT SI FOND DE REPARATII SI DE RULMENT. CU TOATE ACESTEA, CAND S-A FACUT CATE O LUCRARE MAJORA, S-AU CERUT BANI SEPARAT, IN PLUS DECAT CEEA CE DEJA COTIZASEM. PROBLEMA MEA ESTE CA, DESI LA FONDUL DE REPARATII APARTAMENTUL MEU ARE CUMULATA SUMA DE PESTE 1000 RON MI SE CERE SA ACHIT DIN BUZUNAR, SEPARAT, ZUGRAVITUL SCARII BLOCULUI IN VALOARE DE 700 RON/ APARTAMENT. PRECIZEZ CA NU MI S-A CERUT ACORDUL LEGAT DE ACEST LUCRU. INTREBAREA MEA ESTE: PENTRU CE SE STRANGE FONDUL DE REPARATII DACA ACESTA NU ESTE FOLOSIT PENTRU LUCRARILE COSTISITOARE? #-o CE DREPT LEGAL AM IN ACEST SENS? PANA LA URMA ESTE VORBA DE BANII MEI PERSONALI CE NU SUNT FOLOSITI CORESPUNZATOR, IN BENEFICIUL MEU?! MULTUMESC, ASTEPT UN RASPUNS AVIZAT
Cel mai recent răspuns: alexsa0809 , utilizator 21:36, 24 Septembrie 2014
La aceasta intrebare ar trebui sa va raspunda presedintele asociatiei de proprietari.
Suma cotizata este indestulatoare pentru a se zugravi scara blocului, daca nu cumva de-a lungul timpului banii nu s-au folosit la alte lucrari mari sau..... daca nu cumva aveti restantieri cu sume mari si administratorul s-a imprumutat din banii acestui fond ca sa plateasca utilitatile.

Interventie moderator

Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule. Este contrar Regulamentului de postare in forum.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
elga50, moderator
Imi cer scuze, nu am stiut ca nu e ok sa scriu asa! Cu alte cuvinte, atata timp cat in fondul meu de reparatii exista aceasta suma (iar domnul adm nu-mi aduce dovezi ca ar fi folosit fondurile pt vreo reparatie majora), legal, nu ma pot obliga sa platesc separat aceasta lucrare?! De fiecare data cand s-a facut o lucrare mai costisitoare ni s-au cerut banii separat....iar din cate stiu eu, ar face o ilegalitate domnul administrator daca ar folosi banii altfel decat pentru reparatii...
Mentionez si faptul ca nu ni s-a cerut nici un acord si nici nu ni s-a facut vreo oferta de pret cu privire la aceasta lucrare...pur si simplu a demarat actiunea si apoi ne-a cerut banii! multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
alexsa0809, utilizator
alexsa0809 a scris:
Cu alte cuvinte, atata timp cat in fondul meu de reparatii exista aceasta suma...

Banii poate ca exist in fondul de repartaii sau nu.
De unde stiti ca in fondul dumneavoastra de reparatii exista 1000 lei?

Buna seara,d-le Adrantot! Stiu de existenta acestor bani de la administrator .L-am intrebat. In orice caz, o sa-i cer in scris sa mi se comunice situatia apartamentului si ce cheltuieli s-au facut din acel fond!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zugravire scara bloc miki3 miki3 As vrea sa stiu cum se procedeaza pentru zugravirea scarii blocului(bloc 4 etaje)In scara noastra sunt 19 apartamente. Scara administratorului se zugraveste, ... (vezi toată discuția)
Are administratia de locatari voie sa oblige locatarii sa plateasca firma pt renovari interioare? diana2242 diana2242 Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca exista vre-o lege care da voie administratorului sa oblige locatarii unui bloc sa varuiasca scara blocului doar din ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli pe scara strutzzy strutzzy Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat in urmatoarea problema. Blocul in care locuiesc este format din 3 scari. Avem asociatie de proprietari. Proprietarii ... (vezi toată discuția)