avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scoaterea de la plata intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scoaterea de la plata intretinerii

Buna ziua
Luna aceasta am fost internat in spital 17 zile. Va rog sa imi spuneti daca am dreptul sa cer administratiei sa ma scoata de la plata intretinerii pe perioada in cauza si cum pot face acest lucru, eventual imi puteti spune care este legea care reglementeaza acest lucru. Administratorul sustine ca doar daca am totalizat intr-o perioada de 3 luni o luna de spitalizare as avea acest drept. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:37, 24 Septembrie 2014
HG nr 1588/2007 Comitetul executiv are urmatoarele obligatii
r) stabiIeste cotele de participare pe persoana Ia cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care Iocuiesc temporar, minimum 15 zile pe Iuna; stabileste perioada pentru care proprietarii, nespectiv chiniasii, pot solicita in scris scutirea de Ia plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe Iuna, conform hotararii adunarii generale;

Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa ia act de faptul ca nu ati locuit efectiv in imobil perioada probata cu documente si solicitati in temeiul disp mentionate scutirea de la plata cota parti individuale intretinerr.ramand obligatia sa achitati c/v parti comune
Daca in luna septembrie (1-30 septembrie) ati lipsit mai mult de 15 zile din locuinta, faceti o cerere catre presedinte si solicitati scoaterea unei persoane de la cheltuielile de intretinere, acele cheltuieli ce se repartizeaza, conform legii, pe numar de persoane (consumul comun de energie electric, gazul daca nu e contorizat pe fiecre apartament si slubrizare adica serviciul de ridicare a gunoiului de catre firma specializata).
Asadar introducerea sau scoaterea de la intretinere se face pentru o luna, pentru fiecare luna, nu se cumuleaza zilele din mai multe luni si va ajutati de prevederile legii 230/2007 si HG 1588/2007.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri, o sa fac o cerere la care o sa atasez copii de pe biletele de iesire din spital
Nu este nevoie de copii ale biletului de iesire din spital. Daca un proprietar pleaca 3 saptamani la soacra, la matusa de la tara ori in turneu prin Europa, nu poate aduce bilete de intrare si iesire, adeverinte de la soacra ori matusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile comune ale locatarilor unei scari de bloc AdaZdravescu AdaZdravescu Buna ziua,va rog sa mi spuneti,exista o lege care prevede ca un proprietar care locuieste mai putin de 10 zile intr o luna in apartament,este scutit de la ... (vezi toată discuția)
Contributia la cheltuieli comune locuinta olteanuioan56 olteanuioan56 in cazul lipsei din locuinta o perioada mai lunga de timp{peste 6 luni}care sunt cheltuielile comune la care trebuie sa contribui ?multumesc (vezi toată discuția)
Reducere plata intretinere concediu gloria v. gloria v. Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii se poate reduce plata intretinerii pe perioada plecarii in concediu. Exista un numar minim de zile de la care ... (vezi toată discuția)