avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO bugetar

Buna ziua,
Lucrez in invatamantul universitar si am dreptul, prin lege, la 40 de zile concediu de odihna (Conform cu OMECTS nr. 5559 din 07.10.2011 privind aprobarea Normei metodologice privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învățământ art.1, alin. 3: „Cadrele didactice din învățământul universitar beneficiază de concediu de odihnă cu plată, în perioada vacanțelor universitare, cu o durată de cel puțin 40 de zile lucrătoare”.)
In anul universitar 2013-2014 am luat 28 de zile de CO si 126 zile CM (prenatal).
Intrebare: sunt obligata sa iau restul de 12 zile CO in anul universitar 2013-2014? sau pot renunta la ele si imi pot relua serviciul? (mentionez ca sunt fortata de serviciul de salarizare sa-mi iau CO pe motiv ca ar putea avea ei probleme in cazul unui control).
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 24 Septembrie 2014
Nu sunteti obligata sa va luati CO cand va impune angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dorrinca dorrinca Buna ziua! Va ros sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei situatii. Lucrez in invatamantul superior si am dreptul la 48 zile concediu de odihna anual. In ... (vezi toată discuția)
Baza legala calcul indemnizatie concediu odihna profesori  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Care este baza legala pentru calculul indemnizatiei de concediu de odihna pentru cadrele didactice? Conform Codului muncii: art.145 (1) Pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna restant dupa concediu de crestere copil emmay emmay Buna ziua! Doresc sa va cer sprijinul in urmatoarea problema legata de efectuarea concediului de odihna pentru anul scolar 2010-2011 , in actualul an scolar ... (vezi toată discuția)