avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Buna ziua!
Va ros sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei situatii. Lucrez in invatamantul superior si am dreptul la 48 zile concediu de odihna anual. In anul 2017 am nascut un copil si am intrat in concediu de maternitate in data de 9 iunie 2017 si apoi in ccc din 13 octombrie. In anul respectiv am luat doar 9 zile din concediu de odihna. Anul acesta incepand cu 1 mai voi reveni in activitate. Am intrebat cate de zile de CO imi revin de efectuat, gandindu-ma si la zilele de CO neefectuate in 2017. Mi s-a spus ca in baza omects 5559/2011 (valabila pt CO in invatamant) am dreptul la un singur concediu de odihna intreg din care se scad cele 9 zile pe care le-am luat in 2017. Mie mi se pare ca nu este corect interpretata legea din moment ce anul universitar 2017 a fost lucrat integral (zilele de concediu de maternitate intra in calculul CO),iar pt acest an din mai pana in octombrie voi avea inca 5 luni de activitate. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:15, 17 Ianuarie 2019
Cand ati revenit din CCC?

Pentrul anul 2017 mai aveti dreptul la 28 de zile de CO
Voi reveni din ccc la 1 mai 2019, iar cele 48 de zile de CO se calculeaza pe an universitar, adica incepand cu luna octombrie.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
dorrinca, utilizator
Unde este mentionat modul de calcul mentionat de dvs?
Nu stiu,dar mi s-a specificat verbal.
Din cate stiu se raporteaza la an calendaristic...

Alte discuții în legătură

Concediu odihna restant del_gf del_gf Buna ziua, Daca o persoana a fost in concediu de crestere copil 2 ani, ce se intampla cu concediul de odihna restant din 2010? Legea spune ca un concediu de ... (vezi toată discuția)
Co bugetar dan0007 dan0007 Buna ziua, Lucrez in invatamantul universitar si am dreptul, prin lege, la 40 de zile concediu de odihna (Conform cu OMECTS nr. 5559 din 07.10.2011 privind ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna restant dupa concediul de crestere copil ioaniustinian ioaniustinian Buna ziua! Ati putea sa ma ajutati in solutionarea urmatoarei probleme legate de plata concediului de odihna pentru anul scolar 2013-2014, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)