avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de mama asupra copiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de mama asupra copiilor

buna , as vrea si eu sa stiu ce drepturi am asupra copiilor pe care ii am deja in crestere momentan pana cand se va da sentinta de divort, as vrea sa stiu daca copii raman la mine, eu nu am venit decat alocatia copiilor, respective 1 si 2 ani, iar tatal copiilor este o persoana consumatoare de alcool, violenta , si cu probleme in instanta pentru diferite cazuri pe care lea facut inainte de a fi cu mine si de avea copii, dar insa acestea par sa nu se fi rezolvat pana acum, cele mai grave abia acum se judeca , el insa ma ameninta ca daca nu ne impacam va folosi violenta si nu numai, ma urmareste, vine ca sa vada copii doar in momente importune cum ar fi somnul de dupa amiaza ( ma pune sa le trezesc din somn sa le vada ca daca nu intra el in curte ,- fiinca locuiesc la sat-, tipa ,injura si multe lucruri) si da ar face lucrurile cu care ma ameninta daca nu il ascult , mam saturat de atata tortura psihica dar si fizica , pe cea fizica cel mai mult a folosito cat am locuit impreuna , iar cand neam despartit el ma dat afara si ma pus sa aleg o fata si cu cealalta mare a ramas el insa dupa aproximativ o luna leam avut pe amandoua mia aduso el schimbul sumei de 850 lei , as mai avea multe de scris insa ma opresc aici sper k am scris esentialul, astept un raspuns cat mai repede , va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 18:52, 24 Septembrie 2014
In acest moment, fiind asa micuti, nu aveti foarte multe drepturi, ci mai multe obligatii fata de acesti copii. In primul rind, trebuie sa ii protejati de un astfel de comportament din partea "tatalui". In acest sens, puteti depune o plingere impotriva acestuia, puteti solicita un ordin de protectie, si alte masuri, doar daca aveti probe ptre cele sustinute. Faptul ca nu aveti venituri la acest moment, ar trebui sa va dea de gindit, si sa incercati sa faceti ceva in acest sens, mai ales ca veti ramiine cu cei doi copii, mai mult ca sigur, dupa ce spuneti. Chiar daca instanta il va obliga sa achite o pensie de intretinere, cu siguranta nu o sa va ajunga, si s-ar putea sa intrati in posesia ei cu greu.
Art. 398 NCC
Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte
(1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
(2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.

Din ceea ce spuneti,tatal nu are nici o sansa sa primeasca custodia copiilor, nici macar custodie comuna, in opinia mea nu poate fi aplicata aici. Daca va mai ameninta, depuneti plangere la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie totală. Utilizator0405 Utilizator0405 Bună ziua. Cum as putea să obtin custodia totală? Tinand cont ca am doar o singură dovadă deoarece am fost o singură data la politie deși au fost mai ... (vezi toată discuția)
Custodie Gianina Silvana Gianina Silvana Buna ziua.Ma numesc Gianina,si tin sa precizez ca am divortat in 2014,si instanta la vremea respectiva ne-a acordat custodia comuna.Cum pot face sa detin ... (vezi toată discuția)
Custodia totala gabriella42 gabriella42 Buna ziua. Numele meu este Gabriela si am o intrebare la Dvs... In ce termeni se obtine custodia totala a unui nou nascut de care tatal nu se ingrijeste??? (vezi toată discuția)