avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie de luare la cunostinta incheiata amiabil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie de luare la cunostinta incheiata amiabil (nu notarial) recunoscuta in instanta?

Buna ziua. O sa intru direct in subiect si sper sa ma lamureasca cineva. In urma cu 3 ani am cumparat un autoturism de buna credinta. Am fost la RAR sa-l inmatriculez pe numele meu insa au fost gasite anumite nereguli (autoturismul a fost facut din doua masini) si nu mi-a fost eliberat certificatul de autenticitate RAR, insa am avut drept de circulatie pentru 2 ani pana la expirarea ITP-ului. Apoi nu am mai folosit autoturismul. De curand l-am vandut unui cumparator caruia i-am adus la cunostinta faptul ca autoturismul nu poate fi identificat RAR (deci nu are drept de circulatie) si cu care am si incheiat o declaratie cum ca a luat la cunostinta aceste aspecte insa nu notariala ci doar una amiabila intre parti tocmai pentru a fi si eu acoperit cu un document prin care se confirma ca a luat la cunostinta. Acum noul proprietar ma ameninta ca ma da in judecata pe motivul cumpararii unui autoturism care nu este in deplina legalitate. As vrea sa stiu daca declaratia incheiata prin luare la cunostinta prin nume in clar si semnatura are vreo valoare in instanta? Multumesc
Cel mai recent răspuns: RKS , utilizator 15:48, 25 Septembrie 2014
Da, va fi recunoscuta in instanta, daca nu cumva autorul declaratiei isi va nega semnatura si va face dovada ca inscrisul nu-i apartine.
Si daca va nega faptul ca semnatura nu ii apartine, cum se poate demonstra pe cale legala acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparatori de buna credinta inselati de hotii de masini si rar adrianhera adrianhera La data de 6 februarie 2011 am cumparat auto Seat Alhambra,pe data de 17.02.2011 m-am prezentat la reprezentanta RAR pt. omologare. Aici mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Cumparator de buna credinta, moped furat, predat la politie adrianomb adrianomb Buna ziua, Am cumparat in 2014 un scuter de la un cetatean roman, am facut contract de vanzare cumparare intre mine si el si i-am dat suma de bani in ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata maryo4ever10 maryo4ever10 Buna ziua, Azi am fost oprit de un echipaj de politie pt. un control de rutina. S-a constatat ca masina pe care o conduc este radiata din evidenta dumnealor ... (vezi toată discuția)