Ce relevanta are suspendarea activitatii unei societati comerciale intre momentul formularii actiunii prin care se solicita deschiderea procedurii si momentul in care instanta ramane in pronuntare pe cererea de deschidere a falimentului ?
Mai exact .. in noiembrie este introdusa actiunea .... in ianuarie se suspenda activitatea societatii la cererea asociatilor ... iar in martie e termenul la care instanta trebuie sa se pronunte asupra deschiderii procedurii ... iar constatatorul de la registru consemneaza suspendarea ...
Cum ar trebui sa procedeze instanta ?
Nu are relevanta faptul ca asociatii debitoarei au declarat la registrul comertului ca isi suspenda activitatea. Suspendarea activitatii nu are ca efect suspendarea termenelor de plata a creantelor debitoarei. Astfel, debitoarea in continuare este obligata sa-si achite datoriile, si daca exista o creanta care indeplineste conditiile - peste 10.000 lei, peste 30 de zile de la scadenta, instanta este obligata sa deschida procedura.
Altfel, ne-am face toti firme, am inregistra datorii pe ele si apoi le-am suspenda activitatea, in ideea ca se suspenda orice actiune, inclusiv falimentul.:D
Este ciudat ca suntem in mai, si dvs. va intrebati ce ar trebui sa pronunte instanta la termenul din martie.
Exemplul era ipotetic .... in privinta terenelor ..
Punctul dvs.de vedere este impartasit si de mine ....
Discutia se purta intre cativa colegi ... cu argumente pro si contra ... si dorim sa vedem daca punctele de vedere inclina spre mine sau nu.
So .. multumesc pentru raspuns ... si astept eventuale alte opinii ..
Legea 85/2006 specifica clar conditiile in care se poate cere desciderea procedurii de insolventa faptul ca societatea este suspendata nu are nici o relevanta
Faliment ...
AndreiLRX
Buna , am o S.C care a adunat niste datori la finante in anul 2008 datori rezultate din facturarea unor materiale catre o societata care la cateva zile dupa ... (vezi toată discuția)