avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte legale pt imprumut si proprietate apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte legale pt imprumut si proprietate apartament

buna seara,
problema mea este mai complexa si am pus 2 intrebari pt a incerca sa imi fac o parere despre cum stau lucrurile dar ca sa am un raspuns complet si corect o sa incerc sa va dau mai multe detalii.
sunt divortata si am un copil, de ceva timp am o relatie si persoana cu care sunt are un apartament la care imi tot spune ca vrea sa il treaca si pe numele meu, el are o datorie de aproape 5000 lei la intretinere. eu ma gandeam sa il ajut cu plata restantei dar numai pe baza unui document legal din care sa imi pot recupera banii. am mai multe nelamuriri: pe ce baza(document) il pot imprumuta?, cat m ar costa actul?, daca nu imi restituie banii pot cere drept la apartamentul lui(oricum vrea sa il treaca pe numele meu)? daca mi ar dona jumatate din apartament care ar exista costuri si daca da care ar fi acelea?, daca imi doneaza acum peste cativa ani daca se razgandeste exista vreo posibilitate sa pierd partea de apartament?poate trece apartamentul pe numele copilului meu?
astept cu interes si nerabdare raspunsurile dumneavoastra si sper ca nu am plictisit pe nimeni cu un mesaj asa lung, o seara buna!









Cel mai recent răspuns: Rezolvatorul , Consilier juridic 21:23, 24 Septembrie 2014
Donația si vanzarea au aceleași costuri.
Dacă domnul vrea să treacă apartamentul pe numele Dvs. faceții o plăcere și lăsați-l să o facă prin contract de vânzare cumpărare. Apoi plătiți Dvs. datoriile la întreținere, acum apartamentul fiind al Dvs. și al copilului. Dacă lucrurile merg bine și, Doamne ajută, vă căsătoriți, veți locui împreună în apartamentul Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infierea presupune si intretinerea parintilor sau nu alexboy alexboy Buna seara, as avea nevoie de un raspuns cat mai urgent ... Am 26 de ani iar tatal meu biologic ar vrea sa ma puna pe numele sau si sa imi lase apartamentul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! recent a decedat dona la cine stau în chirie,ea având ... Dema Andreea Dema Andreea Buna ziua! Recent a decedat doamna la cine stau în chirie,ea având un copil,copilul dânsei nu are pretenții la apartament adică mil lasa mie.ce acte am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! soacra mea detine doua apartamente. unul va fi trecut ... roelle roelle Buna ziua! Soacra mea detine doua apartamente. Unul va fi trecut pe numele sotului prin contract de mostenire. As vrea sa stiu daca dupa decesul acesteia ... (vezi toată discuția)