avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Infierea presupune si intretinerea parintilor sau nu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Infierea presupune si intretinerea parintilor sau nu

Buna seara, as avea nevoie de un raspuns cat mai urgent ...
Am 26 de ani iar tatal meu biologic ar vrea sa ma puna pe numele sau si sa imi lase apartamentul cu donatie (are o alta casa unde locuieste) dupa care sa pot face un schimb cu un alt apartament mai mic plus o diferenta care sa fie pe numele meu ca sa nu platim de 2 ori la notar (odata schimbul si apoi trecerea pe numele meu) .
As dori sa stiu daca prin infiere as fi obligat legal la intretinerea sa .
Multumesc !
Multumesc pentru raspuns dar tot nu am inteles exact ...
Din moment ce este tatal meu natural poate face un test de paternitate si sa ma treaca pe numele sau ? Iar daca se poate, sunt obligat legal la intretinerea sa?
Multumesc mult
Puteti fi obligat de instanta la intretinerea tatalui doar daca tata nu se poate ntretine singur prin munca, daca nu are venituri etc.
Daca va e tata biologic, nu va infiaza, ci doar va recunoaste.
In privinta casei, nu puteti sa rezolvati printr-un singur act. Tata poate face schimbul intai si apoi va poate dona, sau va doneaza si apoi faceti schimbul.. cum doriti.
Donatia sau vanzarea cum conveniti, o poate face tata si fara sa va recunoasca, fara sa deveniti si in acte tata si fiu

@sergiualex, puteti cita din noul cod civil, codul familiei fiind abrogat de ceva vreme
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil de catere cetatean strain cont utilizator avocat.ro cont utilizator avocat.ro :(:oops:multumesc anticipat!am un copil de 7 ani pe care tatal lui nu l/a recunoscut.la 5 ani dupa nasterea lui mi/am gasit pe cineva care este acum sotul meu ... (vezi toată discuția)
Trecerea copilului pe numele sotului actual ela_mia07 ela_mia07 Buna ziua!Am o fetita de 13 ani si as dori sa stiu cum trebuie sa procedez ptr.a trece fetita pe numele actualului sot.mentionez ca pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt gravida in 8 luni si as dori sa ma informez asupra ... Octombrie0 Octombrie0 Buna ziua, Sunt gravida in 8 luni si as dori sa ma informez asupra drepturilor mele legat de un copil conceput in afara casatoriei. As dori sa aflu cateva ... (vezi toată discuția)