avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Valoarea minima nominala a unei actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Valoarea minima nominala a unei actiuni

Salut, care e valoarea minim nominala a unei actiuni in cadrul unei SA? In legea 31 din 1990 privind societatile, art. 93, alin (1) Valoarea nominală a unei acţiuni nu va putea fi mai mică de 0,1 lei.
Dar alte persoane mi-au zis ca valoarea nominala a unei actiuni nu poate sa fie mai mica de 1 leu.
Ma poate lamuri cineva, cu cateva argumente concrete si solide.
Va multumesc! :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 25 Septembrie 2014
Nu are cum sa fie 1 leu , atat timp cat art.93 alin.1din Legea nr.31/1990 dispune ca : Valoarea nominala a unei actiuni nu va putea fi mai mica de 0,1 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate inregistara la onrc o cesiune in care procentele din cap.soc le calculez cu mai multe zecimale de ex 50,43266 ? sau trebuie doar 2 zceimale? lauraluro lauraluro Buna ziua Trebuie sa fac un ctr de cesiune ...capitalul social este impar si de la ascoiact unic vor fi 2 asociati. am inteles ca partile sociale si ... (vezi toată discuția)
Valoarea minima a unei parti sociale (actiuni) in cadrul unui srl in 2021 adrianispas adrianispas Buna ziua, As dori sa stiu care este valoarea minima a unei parti sociale in cadrul unui SRL? As vrea sa stiu daca poate fi setata la 0.01 lei sau valoarea ... (vezi toată discuția)
Capital social sa gecomi gecomi In octombrie 2005 a aparut Legea 302/2005 prin care se spune ca, "Capitalul SA si al SCA nu poate fi mai mic de 25.000 euro, in echivalent lei .......". Nu se ... (vezi toată discuția)