avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de plata pentru un credit neplatit
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de plata pentru un credit neplatit

Am primit o somatie de plata in luna mai a acestui an data de Judecatoria HUSI ,cu termen de plata de 1 luna ... din pacate aceasta scrisoare eu am primito abia ieri deoarece eu locuiesc in strainatate iar domiciliu in romania il am la socri mei care sunt batrani si nu au citit corespondenta....
Problema e ca eu am avut in 2006 un credit la Cetelem - Flanco de 2684.02 lei pana in 2008 am platit ratele lunar dupa care am plecat din tara in 2010 cand am fost in tara am fost la filiala Flanco Iasi unde am facut rata si era inchisa definitiv,am sunat la numere de telefon gasite si mi au spus ca eu nu mai apar la ei si nu au stiut sa imi spuna unde sa sun... nu am mai stiut nimic pana acuma cand o vecina de a scoacrei mele mi a scanat si mi-a trimis email cu aceasta somatie care e in valoare de 5162,22 lei cu un nr de cont in care sa virez bani... eu ce pot sa fac acuma ? si cum pot sti cum s a ajuns la aceasta suma ? si ce risc in cazul neplati ? multumesc ...
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
aly76, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:11, 25 Septembrie 2014
Dvs nu ati platit intr-o luna cum ati fost somata si vedeti ca cel putin deocamdata nu s-a intamplat nimic.
Asteptati in liniste , poate ajungeti sa fiti executate silit si atunci va trebui sa depuneti contestatie la executare. Puneti-i pe batrani sau pe vecina sa verifice corespondenta. Mai uitati-va si dvs pe portalul instantei de judecata, poate se depune cerere de incuviintare executare silita.

multumesc pentru raspuns...
Am cautat nr dosarului pe situl portalul instantelor de judecata dar nu apare....dar sa presupunem ca astept in liniste cum spuneti dumneavoastra si dupa aceea fac contestatie la executare ce inseamna asta si cum se face ?
daca ajungeti la executare va trebui sa depuneti contestatie in termen de 15 zile la judecatoria care a incuviintat executarea silita. Urmariti deci pe site-ul judecatoriei dac se depune cerere de incuviintare, apoi veti primi comunicare de la executor acasa ca s-a dispuns infiintarea popririi pe conturi etc. La contestatie invocati implinirea termenului de prescriptie. Contestatia se motiveaza in fapt si in drept, va trebui daca va fi cazul, sa apelati la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ilegala? Butterfly33 Butterfly33 Buna seara! Am o problema si mi-ar prinde bine ceva sfaturi. Prin 2014 am luat cateva electrocasnice de la Flanco in rate prin Cetelem, in valoare de 4500 de ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie sau executare silita dator_ro dator_ro Sunt debitor la o banca din oct 2006 pentru suma de 4500 euro. Am platit doar primele rate, apoi am ramas fara munca. Ca multi alti romani am plecat in ... (vezi toată discuția)
declină soluţionarea cauzei poparelu poparelu Buna ziua va rog sa ma ajutati sa inteleg termeni judecatoresti. Am avut un card bancar care am crezut ca am terminat dar nu sa inchis. Am fost trimis in ... (vezi toată discuția)