avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina parcata regulamentar dar ridicata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina parcata regulamentar dar ridicata

Buna ziua!

Am si eu o intrebare: "Ce sanse as avea sa castig un proces cu Primaria S6 si Pol. Rutiera ce mi-au rdicat masina din parcere?"
Pe data de 22. 06. 2009, in jurul ore 18 am parcat masina pe Bd. Iuliu Maniu, exact in locul de unde incepea sa actioneze indicatorul de Parcare. Masinile nu erau parcate perpendicular pe bordura ci un pic oblic, acest lucru obligandu-ma si pe mine sa parchez in acelasi mod. In acest fel spatele masinii mele depasea zona indicatorului cu aproximativ 10 cm. Botul masinii si pana la mai mult de jumatate erau incadrate fix dupa indicator, dar in sensul bun, adica in zona de actiune a lui.
Dupa cum am citit in Codul Rutier "masinile parcate neregulamentar ce incomodeaza circulatia publica se ridica"..Mentionez ca masina mea nu incomoda sub nicio forma circulatia publica, nefiind nici aproape de intersectie, nici de trecerea de pietoni.
Am ajuns undeva la iesirea din sect. 6 si am reusit sa-mi recuperez masina dupa ce am platit amenda. Eu sustineam ca masina a fost ridicata ilegal, in schimb angajatii de acolo ma contraziceau spunand ca ei nu dau gres niciodata si ca pana acum au fost 46 de contestatii si niciuna nu a primit castig de cauza. Oare este adevarat?Chiar nimeni din cei care au facut contestatie nu au avut dreptate, sau doar Politia si Primaria sunt extrem de corupte si nu dau castig de cauza?
Credeti ca merita sa fac contestatie? Ce argumente foarte bune as putea sa invoc?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Andra P.
Este bine sa contestati procesul verbal intocmit.Exista chiar un proces castigat la Judecatoria Sectorului 6 pentru o astfel de masura..Va sfatuiesc la invocati ca nu ati fost in nici un fel si de catre nimeni instintata in legatura cu masura luata si ca nu se specifica in procesul verba de ce cuantumul amenzii este cel platit de dvs. si nu altul.Mai precis aratati ca nu cunoasteti cum s-a ajuns la respectiva suma(din ce alte sume este aceasta alcatuita.De asemenea este un motiv de contestati daca procesul verbal a fost intocmit de Politia Comunitara care nu are astfel de competente,singurul organ abilitat fiind politia rutiera
Faceti plangere contraventionala impotriva procesului verbal incheiat in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.
Totusi....cred ca fapta s-a intamplat pe data de 22.05 si nu 22.06 asa cum ati scris dumneavoastra. Daca intradevar , pe procesul verbal este trecuta data de 22.06.2009...solicitati anularea acestuia pe motiv ca nu are trecuta data corecta....
Eu nu am vazut inca procesul verbal, ci au spus ca mi-l trimit prin posta acasa. Nu am platit decat taxa la firma ce mi-a ridicat masina. Dupa ce voi primi procesul verbal atunci voi face plangere in termen de 15 zile. Iar gresala cu 22.06 a fost facuta de mine. Imi cer scuze si multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare platita adp monica ruse monica ruse am un loc de parcare platit la adp s6, pe iuliu maniu. aproape in fiecare seara este ocupat. daca sun la politia comunitara vin 2 angajati de acolo care imi ... (vezi toată discuția)
Tractare abuziva; plangere contraventionala vasilik vasilik Buna seara, Am si eu urmatoarea problema si sper sa ma puteti ajuta. Acum 2 zile am parcat masina in regie prin zona de camine, la sosea, locul unde am ... (vezi toată discuția)
Masina ridicata sector 6 Alex119 Alex119 Buna ziua, Pe data de 8.12 mi-a fost ridicata masina de pe blvd. Iuliu Maniu. Masina era parcata in zona unui semn cu Oprirea interzisa pe care nu l-am ... (vezi toată discuția)