avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda pe masina vanduta, judecatoria respinge ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda pe masina vanduta, judecatoria respinge plangerea

Buna ziua,

In 2012 am vandut o masina . Cumparatorul nu a inmatriculat-o pe numele lui. Anul acesta in primavara am primit o amenda cu poza. Am fost si am facut contestatie, atasand si contractul de vanzare-cumparare.
Statusul dosarului din 22.09 este "Respinge plangerea".

Cum e posibil ? Eu ofer toate dovezile cum ca masina nu mai imi apartine din 2012 si ei tot pe mine ma pun la plata ?
prin Plangerea contraventionala trebuia sa indicati si cumparatorul, eventual sa cereti sa fie el introdus in proces. eventual era bine daca duceati ceva de la impozit cum ca masina nu figureaza la impozit pe numele d-voastra.
Am atasat contractul de vanzare cumparare si am specificat in solicitarea mea numele cumparatorului, cnp-ul si adresa . Intre timp am solicitat actualizarea datelor in baza de date de la DRPCIV pentru a nu mai primi amenzi , iar solicitarea a fost aprobata. Ce ar trebui sa fac ?
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
tynatwine, utilizator
dupa ce vi se comunica hotararea instantei faceti recurs. In recurs o sa aveti nevoie de un avocat, oricum va recomand sa consultati un avocat, eventual sa va ajute la redactarea lui.
Dar cum e posibil sa i se respinga plangerea daca a aratat in mod clar ca masina a fost vanduta si a aratat cui i-a fost vanduta? De ce sa plateasca cineva pentru faptele altcuiva?
Au trecut 2 luni si inca nu am primit hotararea instantei !!! Ce pot face ?

Alte discuții în legătură

Acte vanzare-cumparare auto tynatwine tynatwine In 2012 am vandut un autoturism . Masina a fost radiata de la fisc si i-a fost inmanata fisa fiscala cumparatorului. Vanzarea s-a facut prin contract ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru urgentarea redactarii unei decizii simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, Am o problema referitoare la urmatoarea situatie: Soc. comerciala la care lucrez a fost amendata contraventional de garda financiara. Am facut ... (vezi toată discuția)
Cand pot cere radierea masinii din circulatie Scrip87 Scrip87 Buna ziua, Am vandut o masina si am facut prostia sa nu trec pe talonul masinii nimic la rubrica \"instrainat catre...\",crezandu-l pe cel care a cumparat-o ... (vezi toată discuția)