avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament confiscat de stat la plecarea din tara 1988
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament confiscat de stat la plecarea din tara 1988

Vreau sa cumpar un apartament care are urmatoarea istorie:
-imobil construit in 1967; pt apartament este contract de constructie pe numele proprietarului X
-in 1988 proprietarul X cu familia pleaca in SUA, apartamentul intra in posesia statului; este dat in chirie de primarie (nu stiu daca inainte sau dupa revolutie)
-in 1993 proprietarul se intoarce din SUA si incepe procedurile de recuperare a apartamentului (am un CF din 1993 unde apare proprietarul X fara sarcini)
-in 1995 apare ceva lege care faciliteaza recuperarea, insa apartamentul e vandut de primarie chiriasului
-se deschide un proces care se finalizeaza in 2007 cu decizie definitiva prin care apartamentul revine proprietarului X; abia in 2010 se face si evacuarea cu ordin de evacuare

In CF actual nu apare nimic mentionat in afara de proprietar fara sarcini etc. Apartamentul vreau sa-l cumpar cu credit ipotecar deci actele sunt analizate de dept juridic al bancii pt viabilitatea ipotecii plus de notar pt autentificarea actului de vanzare-cumparare. Daca cele doua entitati nu au nimic de obiectat credeti ca ar putea exista ceva dubii legat de acte/proprieate. Nu as vrea sa ma trezesc cu procese sau alte complicatii.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 13:25, 25 Septembrie 2014
Nu vad nicio problema. Mai ales avand in vedere ce este trecut in CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumpararea, evictiune giovana giovana IN ANUL 1993 AM CUMPARAT UN APARTAMENT PRIN NOTARIAT, DAR ACEL APARTAMENT A MAI FOST VANDUT O DATA INAINTE DE AL CUMPARA EU ALTEI PERSOANE TOT PRIN NOTARIAT. ... (vezi toată discuția)
Notaru a inserat obligatia de plata a ratelor si apoi a autentificat contractul de vanzare cumparare romara romara Un apartament din fondul vechi de locuinte a fost vandut de Primarie fostului chirias potrivit legii. Concomitent Primaria a inscris sarcini pentru acest ... (vezi toată discuția)
Cumparare ap cu cf incert, bloc in constructie fbogdan fbogdan Buna seara, permiteti-mi va rog sa expun situatia si sa va cer sfatul: Vreau sa cumpar un ap la et 4 intru-un bloc partial construit (cu 3 etaje, acum se ... (vezi toată discuția)