Buna ziua parintii mei un vecin care au ajuns intr-un stadiu banuiesc ca foarte rar intalnit,mi-e mila de ei si incerc sa primesc de la cineva de pe site un sfat o iesire din situatia lor sa ii pot ajuta cumva.Povestea incepe asa: Exista o casa parinteasca si trei frati,doua fete si un baiat,si dupa moartea parintilor se purcede la partaj,surioara cea mai mica solicita partea ei de la ceilalti doi pe care o si primeste,cu ea totul este ok,are casa ei,gospodaria ei.Raman doi,din care sora mai mare locuieste in alt sat cu toate la casa ei iar in casa parinteasca locuieste unicul fiu. Fiul doreste sa ii dea lui surorii partea ei dar ei nu ii convine ,deoarece ea facuse datorii la camatarii tigani in sat unde locuia si le promisese o casa, casa parinteasca.
Se ajunge la proces si fiecare si-au angajat cate un avocat.Avocatul lui a fost propus de primarul satului de unde locuieste el.
Am uitat sa mentionez ca el si familia provin dintr-o familie de oameni foarte saraci fara scoala si muncesc la o firma de prelucrare a lemnului toti trei ca are si un fiu de 17 ani la stivuirea cherestelei.
Din cate am inteles eu dupa mai multe procese sentinta civila definitiva ii da drept de cauza surorii care are o sentinta civila pe care inca nu a vazut-o nimeni, sa il execute silit pe fratele sau, executorul fiind X. Fratele a scos bani din banca 30.000 de roni pe care cand si-a angajat avocatul i-a dat banii lui #-o fara nici un act fara nimic.Nu stiu cum s-a scos casa la licitatie fara sa fie instiintat fratele la care au participat executorul, avocatul si inca doua persoane(tigani) si a castigat unul dintre tigani.
Din 2012 si pana acum toate hotararile judecatoresti din procese si de executare fratele nestiind sa citeasca la cererea avocatului le ducea imediat lui fara sa faca macar o copie. Ori de cate ori ii spunea avocatului ca a primit ordin de executare silita sa paraseasca casa avocatul il prostea sa stea linistit ca a facut plangere la Parchet fiindca nimic nu e legal din ce face executorul deoarece nu are o sentinta civila definitiva. Fratele nu stia nimic din ce se intampla,si uite ca a ajuns in situatia in care marti au venit executorul,politia locala si tiganii sa ocupe casa. Eu abia acum am inceput sa citesc cate ceva din actele de executare silita si mi-am data seama ce mafie este angrenata in toata afacerea asta. Nu am fost acolo dar le-am zis prin telefon sa-l intrebe pe executor conform carei decizii judecatoresti il executa si sa arate o sentinta civila definitiva si poate sa treaca la executare,la care au plecat si au zis ca revin maine si continua actiunea.
Cand l-au sunat pe avocat a zis ca nu poate vorbii e in proces,dupa aia e la Brasov si tot asa.Deci din cate am reusit sa inteleg din toata tarasenia asta este ca omul a scos bani din banca sa isi plateasca sora si a dat banii avocatului fara sa faca forme ,acte, nimic.Aici nu stiu cum s-a produs licitatia cu persoanele mai sus mentionate,ca executorul i-a tras bani din salariul timp de doi ani valoare totala de 7400 de roni,si de ce nu a achitat suma avocatul catre executor cand avea banii de la frate si tiganul a cumparat casa cu o suma putin mai mare decat avea avocatul lui. Si culmea ca licitatia a fost anuntata si placata si la primarie,deci stia si primarul de licitatie.Acum ce e mai rau ca saracul frate ramane pe drumuri cu famlia,cu banii trasi timp de doi ani din salariu,fara partea lui din partaj,cu banii scosi din banca pe care trebuie sa ii plateasca si pe care i-a dat avocatului,si cred ca nici nu o sa-i vada.
Valoarea casei din cate am vazut din actele pe care mi le-a aratat ieri este de 53.765 roni,executarea fiind pentru suma de 27.800 de roni dar nu se aude nimic de diferenta sau suma trasa de executor timp de doi ani.Cand fratele l-a sunat pe executor sa il intrebe ce face cu banii trasi a zis ca ii are in cont si ii tine pentru pretul casei si o sa ii dea la sora lui. Pur si simplu atat de complicat este acest caz ca trebuie un om destept sa il descoase si sa ii dea de cap,dar cel mai rau lucru este ca maine omul asta ramane fara casa,curte grajd animale nimic.Va rog sa imi spuneti ce ar trebuii sa faca,eu il ajut cum pot fac sesizari dar unde,ce trebuie sa solicit?nu stiu ce acte disponibile are?cum poate lua de la avocat banii ?macar sa isi faca ceva acolo.
[Editat: Regulamentul forumului nu permite postarea numelor de persoane in mesaje.]
Cel mai recent răspuns:
justice86 , utilizator
13:10, 29 Septembrie 2014