avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Un ajutor ar fi mult apreciat.suntem 3 frati,acum 5 ani mama a decedat si nu s a facut succesiunea.acum 3 saptamani A decedat tatăl. Parintii aveau in proprietate un apartament cu 3 Camere . Exista un termen limita de efectuare a succesiunii? Din câte am citit pe net daca se face succesiunea in timp de 12 luni de la deces nu se mai plătește taxa de 1% din valuarea mostenirii. Putem beneficia de aceasta netaxare de 1%daca efectuăm succesiunea intr un an de la moartea tatalui sau nu mai conteaza ptr ca nu am facut o in,timp de un an de la moartea mamei,.
Cel mai recent răspuns: mihasica , utilizator 23:56, 25 Septembrie 2014
Va fi 1% dupa mama pt ca a trecut un an, iar daca mai trece inca un an si nu faceti dupa tata va fi 1% si pt acesta.
CristinaPaisa a scris:

Va fi 1% dupa mama pt ca a trecut un an, iar daca mai trece inca un an si nu faceti dupa tata va fi 1% si pt acesta.

Termenul in care dezbateti succesiunea si nu platiti impozitul de 1% este de 2 ani si nu de 1 an. In termen de 1 an trebuie sa acceptati succesiunea dupa tata.

Daca dezbateti succesiunile dupa parinti pina se implinesc 2 ani de la decesul tatalui veti plati impozit 1% doar pe partea ce o mosteniti de la mama.
Multumesc mult pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de acceptare mostenire:unic mostenitor barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum trebuie sa procedez. Ambii parinti au decedat: -mama in august 2007 -tata in 11.10 2009 Sint unica ... (vezi toată discuția)
Succesiune dan66aurel dan66aurel Nu am frati sau surori, mama a decedat de un an si o luna tata traieste, ce se intampla daca nu fac succesiune supa moartea mamei si o fac dupa ce moare si ... (vezi toată discuția)
Intoducerea succesiunii dupa termenul legal de 6 luni bogdAN818 bogdAN818 Va rog sa ma lamuriti privind urmatoarea situatie: tatal meu a decedat acum 7 ani, iar bunici mei de 3 ani(parintii tatalui meu). Bunurile sunt trecute pe ... (vezi toată discuția)