avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Necesitatea autorizatie de munca pentru strain non-UE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Necesitatea autorizatie de munca pentru strain non-UE casatorit cu roman?

Buna ziua,

Imi cer scuze daca subiectul s-a mai discutat, nu am gasit informatii destul de clare pentru situatia mea
Sotul meu este canadian si poate sta pe teritoriul Romaniei pana la 3 luni fara permis de sedere (ceea ce si face). Intrebarea mea este: are el nevoie de permis de munca in caz de angajare? Problema ar fi ca acele 3 luni expira in noiembrie cand el ar trebui sa plece, DAR daca s-ar angaja inainte de expirarea termenului, acele 3 luni nu se mai aplica, nu? Eu pe site-ul guvernului am gasit scris ca "membrii de familie ai cetatenilor romani" nu au nevoie de aceasta autorizatie de munca. Sotul meu insa nu are nici permis de sedere (care oricum e pana la 90 de zile deci nu trebuie). Nu cred ca m-am exprimat corect, dar vreau sa stiu daca are in principiu nevoie de autorizatie, SI daca NU, poate sta mai mult de 3 luni? daca DA, ce trebuie facut?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri :)
Cel mai recent răspuns: Bettina88 , utilizator 15:14, 25 Septembrie 2014
Are nevoie de permis de munca pentru a lucra in Romania, daca nu are carte de rezidenta ca membru de familie.
Am inteles, va multumesc pentru raspuns. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la munca ruxandra1 ruxandra1 buna ziua.as dorii sa intreb,daca sotul meu,cetatean algerian,posesor al unui permis de sedere temporara pe teritoriul Romaniei,are drept legal la munca in ... (vezi toată discuția)
Carte de rezidenta iu2llia iu2llia buna ziua. Am cateva intrebari legate de acordarea cartii de rezidenta.. In decembrie vreau sa ma casatoresc cu iubitul meu cetatean din bangladesh dar care ... (vezi toată discuția)
Drept de munca si card de rezidenta chonkar chonkar Buna ziua, am citit multe dintre raspunsurile si intrebarile dvs pe net, am citit si legile de pe Oficiul de imigrari roman, dar nu m-am lamurit. Va rog daca ... (vezi toată discuția)