avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire intre frati

Buna ziua,
Care e procedura legala si mai ales cat dureaza rezolvarea unei spete intre frati care au mostenit un apartament de la parinti, unul din ei locuieste in acel apt si nu vrea sa vanda, celalalt vrea sa vanda cat mai repede posibil...
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 19:28, 26 Septembrie 2014
Speta se rezolva in instanta.
Durata procesului depinde de intelegerea dintre cei doi. Cum deocamdata nu se inteleg , in instanta, in final, se va atribui fratelui care locuieste in apartament urmand ca acesta sa ii plateasca fratelui o sulta compensatorie , proportionala cu partea sa de mostenire.
Este nevoie de formularea unei atiuni in instanta pt partajarea judiciara. Perioada procesului depinde de probele administrate. Poate se ajunge la o intelegere si se va scurta durata.
Dar ce se intampla daca fratele care locuieste in casa nu are banii necesari achitarii sultei compensatorii, si asa cum spune, nici nu-i va avea vreodata, nefiind niciodata angajat pana la varsta de 30 de ani, sustinut material de parinti, acestia fiind decedati, acum sustinut si de parintii concubinei din a caror relatie a rezultat si un copil, cum va plati daca face dovada ca nu are nimic, dar absolut nimic, doar mana intinsa...
Va fi executat silit.
Daca stie ca nu ar avea din ce plati sa fie de acord cu vanzarea apartamentului si din partea ce ii revine sa isi cumpere o garsoniera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem trei frati iar fratele cel mare nu vrea sa facem succesiunea Oacc Oacc Buna ziua,Santem trei frati iar fratele cel mare nu vrea sa facem taxa de succesiune dupa parinti decedati.metionez ca avem un apartament mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Pasii dezbaterii succesiunii Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu Tatal meu doreste sa deschida succesiune dupa fratele sau decedat in lun a mai a anului trecut.Exista un apartament in indiviziune,tata si fratele sau ... (vezi toată discuția)
Succesiune casa parinteasca Tarheb Tarheb Buna ziua, Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta sau sfatui in aceasta privinta. Mama a murit acum 6 luni, iar tata urmeaza si el in curand din ... (vezi toată discuția)