avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare carnet conducere - depasire ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare carnet conducere - depasire "neregulamentara"

Buna seara,

Mi s-a suspendat carnetul timp de 30 zile pentru depasire neregulamentara. Situatia a fost astfel : cand am inceput depasirea era regulamentar - linie discontinua (depaseam un tir), nu am avut loc sa reintru si am continuat depasirea masinilor din fata tirului, cand am fost lasat sa intru era deja linie continua si am fost vazut de politie si oprit (amenda,puncte si carnet suspendat - am semnat procesul verbal). Politia a oprit si tirul pe care il depaseam si l-a pus pe sofer ca martor, soferul a fost deacord si semnat P.V. Eu martor la operatiune am pasagerul din dreapta care imi e frate dar nu a fost trecut in PV.
Sunt din Constanta si toata povestea de mai sus s-a intamplat in Alba. Mentionez ca masina politiei era un logan nou cu radar si probabil au si filmare .
Intrebarea mea este : Daca fac contestatie, avand in vedere toate cele de mai sus, am vreo sansa de scapare? Sau risc sa mi se mareasca suspendarea?
Sunt sofer de meserie si am nevoie de carnet.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:58, 25 Septembrie 2014
Puteti formula plangere solicitand fie anularea sanctiunii, fie inlocuirea cu avertisment. Plangerea se va depune la judecatoria unde a fost savarsita contraventia - Alba. Depuneti si acte din care sa rezulte ca aveti profesia de sofer si va castigati existenta astfel.
Formuland contestatie aveti posibilitatea de a conduce pana la solutionarea definitiva a cauzei,castigati 6 luni =1 an in functie de instanta unde se va judeca.Consultati un av ,puteti primi sfaturi utile care sa duca la prelungirea dosarului,intr-o astfel de cauza nu aveti interes sa se judece cu celeritate.Sansele de castig sunt destul de mici.Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere abuziva permis pentru depasire pe linie "continua" PetreMBota PetreMBota Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o presupusa manevra de depasire pe linie continua, fapta pe care nu o recunosc, manevra de depasire ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda rutiera + permis suspendat xyz1 xyz1 Astazi am depasit un logan de politie inafara localitatii, acesta circula cu 65-70kmh iar limita era 90kmh. Dupa 500m a venit dupa mine cu girofarele si mi-a ... (vezi toată discuția)
Amplasare radare pe diverse masini OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI pot fi amplasate radare pe alte masini decat cele cunoscute traditionale ale politiei? (vezi toată discuția)