avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda rutiera + permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda rutiera + permis suspendat

Astazi am depasit un logan de politie inafara localitatii, acesta circula cu 65-70kmh iar limita era 90kmh. Dupa 500m a venit dupa mine cu girofarele si mi-a cerut actele apoi mi-a suspendat permisul pentru 30 zile, motivul "DEPASIRE NEREGULAMENTARA". Tin sa va spun ca nu era linie continua, veneau masini din fata dar aveam timp sa fac manevra in conditii de siguranta, nu am incurcat in nici un fel participantii la trafic. Am scris pe procesul verbal la obiectii ca depasirea a fost regulamentara si nu l-am semnat. Am si un martor care era in dreapta si poate confirma ce am spus. Domnu' militian nu are nici martor nici filmare? Care sunt sansele sa-mi recuperez permisul de conducere in instanta avand in vedere cele de mai sus?
Cel mai recent răspuns: xyz1 , utilizator 21:40, 14 Mai 2014
Aveti mari sanse de recuperare avind in vedere ca aveti si un martor. Pe linga mentionarea martorului in plingere pentru citare in cadrul procesului. In cadrul procesului puneti o intrebare de genul "Dle presedinte, cum sa depasesc neregulamentar tocmai masina de politie??" . Acum trebuie sa asteptati sa va trimita procesul verbal ptr a-l putea contesta.
Cum sa pun intrebarea asta? "Dle presedinte, cum sa depasesc neregulamentar tocmai masina de politie??" O sa creada ca fac glume pe seama lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere abuziva permis pentru depasire pe linie "continua" PetreMBota PetreMBota Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o presupusa manevra de depasire pe linie continua, fapta pe care nu o recunosc, manevra de depasire ... (vezi toată discuția)
Depasire linie discontinua terminata linie continua mariusvl mariusvl Buna ziua, In data de 30.11.2015 mi-a fost suspendat si retinut permisul pentru 30 de zile pe motiv ca am deposit marcajul continuu. Speta este ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - sanse de castig in instanta andrea_u andrea_u Buna ziua. Un prieten de al meu m-a rugat sa va scriu: Mi s-a suspendat permisul pt depasire pe banda dubla. Am facut aceasta manevra deoarece masina din fata ... (vezi toată discuția)