avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere asociat si administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere asociat si administrator

Acum 2 ani sotul meu a infiintat un SRL impreuna cu alti 2 asociati, avand fiecare parti egale, iar el a fost numit administrator. Din anumite motive, firma nu a avut niciodata activitate, intre timp unul din asociati a plecat din tara si nu se stie nimic de el, pe celalalt nu il intereseaza si nu mai raspunde nici la telefon. Sotul meu a incercat sa ii adune sa inchida firma, dar nu a reusit. A depus la timp declaratiile la fisc ca firma nu are activitate. Cum poate sa renunte definitiv atat la calitatea de administrator cat si la cea de asociat, fara nici o pretentie, daca ceilalti doi actionari nu sunt prezenti?
Cel mai recent răspuns: corina30tg , utilizator 15:05, 23 Mai 2009
Daca este asociat cu parti egale ca si ceilalti poate renunta sa fie administrator, la Regisrtul Comertului. eu propun sa suspende activitatea firmei si la Registru, si sa renunte la functia de administrator, sau sa ceara la Registrul Comertului sa fie inchisa firma din motivele ca ceilalti asociati nu mai sunt interesati. Dar vor fi niste taxe de achitat ... chestii care ar trebui impartite, in trei, daca sunt trei asociati. ...
multumesc pentru raspuns. Se poate ca in acelasi timp sa renunte la functia de administrator si apoi printr-o hotarare judecatoreasca sa renunte de bunavoie la cota parte de actiuni in favoarea celorlalti doi, deci el sa se retraga definitiv din firma , aceata ramanand in functie cu ceilalti actionari, fara sa fie necasara prezenta sau acceptul acestora?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din firma anonim anonim Sunt actionar si administrator pe hartie la un SRL despre care nu mai stiu nimic de peste 5 ani timp in care nu am avut nici o activitate in acea firma. Nu mai ... (vezi toată discuția)
Iesire din firma er0s22 er0s22 Buna ziua Am o problema legata de un SRL in care suntem asociati cu parti egale 6 persoane. 3 suntem administratori (eu si alte 2 persoane). De 6 luni ... (vezi toată discuția)
Excludere asociat srl Coman2010 Coman2010 Buna ziua, As dori si eu un sfat in legatura cu situatia in care ma aflu: am intrat intr-o societate(srl), ca actionar cu 25%(ceilalti 3 asociati detin si ei ... (vezi toată discuția)