avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt separat din 2008 iar recent am fost atentionat ca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt separat din 2008 iar recent am fost atentionat ca am de platit intretinere

sint separat din 2008,efectiv am plecat din casa lasind totul la fosta resedinta/motivul fiind o disputa data fiind un telefon[mesaj]si aruncindu-se cu laptopul [distrus!]am fost lasat fara cont bancar [contul fiind comun-adica cu acces !;sotia nu mai lucra din 1993[lucra in comert-si sa zic asa suferea de a fi sefa];banii in casa de multe ori desi eu lucram pe mare la sosire erau cheltuiti[nu mai erau];am plecat efectiv luindu-mi hainele !apartamentul cu 3 camere mobilat modern cu diverse utilitati a fost vindut -nu am primit nici un cent macar;eu am cumparat prin credit ipotecar o casa veche ;exsotia s-a mutat la Bucuresti -cumparind apartament;am aflat de la fiica mea ca a fost bolnava-am trimis banii si din 2008 -am trimis/lasat la fata banii ptr amindoua!anul trecut chiar de citeva ori;in acest an nu am avut posibilitati am lasat 2000 de dolari!intre timp am ajutat fata cumparind apartament etc plus intretinuta la facultate in Bucuresti [inchiriat gasoniera] iar ulterior un alt apartament pentru a si deschide propria afcaere/firma;nici fiica de la terminare faculatate nu a lucrat-efectiv am intretinut-o;as dori sa stiu daca dupa atita timp de separare cum se poate pune capat relatiei cu ex sotie si daca e legal sa imi solicite iar bani ptr intretinere-motivind ca s-a imbolnavit din cauza mea?
Cel mai recent răspuns: savaghe , utilizator 18:03, 1 Octombrie 2014
Da, e motiv de divort faptul ca sunteti separat in fapt de mai mult de 2 ani.
Art. 373

Motive de divorţ

Divorţul poate avea loc:

a) prin acordul soţilor, la cererea ambilor soţi sau a unuia dintre soţi acceptată de celălalt soţ;

b) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;

c) la cererea unuia dintre soţi, după o separare în fapt care a durat cel puţin 2 ani;

d) la cererea aceluia dintre soţi a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei.

Daca e apta de munca, instanta nu va stabili o pensie de intretinere in favoarea ei.
nu am primit nici un cent macar;

Nici nu ati cerut, apoi cu banii sotia a cumparat un alt ap care e tot bun comun, ca si casa pe care ati luat-o dvs, de altfel.
Buna seara,cum este mai bine pentru divort direct la notar?apoi cum se face a se dovedi daca este apta de munca sau nu?multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am o cunoștința pe care barbatul dorește sa ... adig81 adig81 Bună ziua, Am o conștiința pe care barbatatul dorește sa o părăsească. Sunt căsătoriți de aprox 20 de ani. Ea în acest timp nu a fost lăsată sa ... (vezi toată discuția)
Divort ancuta silvia ancuta silvia Buna ziua. Sunt casatorita de 19 ani, am un copil de 18 ani, somer. Locuim cu sotul in apartamentul soacrei, care a fost vandut cu clauza de intretinere, ... (vezi toată discuția)
Alocatie de intretinere thomytza thomytza Buna ziua ! Va rog respectuos sa ma ajutati ! Sunt casatorit si am o fetita de 7 luni. Ptr ca la nasterea copilului , in apartamentul meu bun propriu nu era ... (vezi toată discuția)