avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct-Expropriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct-Expropriere

La exproprierea unui imobil de catre Primarie,doresc sa aflu daca uzufructul cade din drepturi. Mii de multumiri celor care doresc sa-mi raspunda.
Cel mai recent răspuns: Adriana Giurca , Avocat 20:29, 29 Septembrie 2014
Uzufructuarul nu este proprietar.
Sa inteleg ca nu mai are nici un drept?Atunci cine il despagubeste,eu sau Primaria. Mii de scuze,dar nu prea am inteles. Puteti sa-mi explicati va rog....
Uzufructul este un drept real. Ca atare, in opinia mea, titularul dreptului de uzufruct are dreptul la despagubiri, asa cum are si nudul proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager marypopp marypopp Buna ziua, As dori un raspuns pertinent in urmatoarea speta: In cazul unui contract de vanzare-cumparare a unui imobil, cu clauza de uzufruct viager in ... (vezi toată discuția)
Nud proprietar si uzufructuar proprietar die.cristeas@arcor.de die.cristeas@arcor.de Buna ziua, am cumparat un apartament cu banii mei.In contractul de vinzare-cumparare se specifica ca eu sint nudist proprietar, iar bunica si prietenul ei ... (vezi toată discuția)
Evacuarea din domiciliu deliachiuzbaian deliachiuzbaian Locuiesc la adresa de domiciliu pe care o am la apartamentul copilului meu in varsta de 16 ani. Apartamentul a fost cumparat pe numele copilului in procent de ... (vezi toată discuția)