avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... metode de plata a unei lucrari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

metode de plata a unei lucrari

Buna ziua,
Sunt presedintele unei asociatiide proprietari si vreau sa repar brâul blocului cu un meseriaș, ce metode de plata a lucrării îmi recomandați?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:37, 26 Septembrie 2014
Buna dimineata,

doar in baza unui contract incheiat cu acesta. Meseriasul, trebuia sa fie persoana fizica autorizata si sa va emita factura si chitanta pentru sumele platite.
Din pacate nu este PFA. Ma gandeam la o conventie civila. Este legal o convenție civila pentru manopera lucrării?
Da, se poate face si o conventie civila.
Banii ii dati pe stat de plata unde ii calculati impozit, CASS, declarati venitul acesta in D 112 o data cu restul salariilor si indemnizatiilor obisnuite.
Veti plati aceste contributii pentru lucrare, iar in mana ii dati indemnizatia neta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie ivanvintilica ivanvintilica Cum se poate face o lucrare de instalatii la subsolul unui bloc cu o persoana fizica neautorizata, dar instalator de meserie? Plata se face din fondul de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit asociatie de proprietari caralin caralin Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in legatura cu 3 intrebari pe care le am: 1. asociatia de proprietari din care fac si eu parte, are venituri lunare din ... (vezi toată discuția)
Conventie civila cu persoana fizica neautorizata Dan1963 Dan1963 Asociatia de proprietari al carei membru sunt, a angajat, cu conventie civila, o persoana fizica neautorizata pentru executarea unor lucrari de renovare a ... (vezi toată discuția)