avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de inselaciune

Salut tuturor !

Astazi am fost sunat de un "agent" de la Politie si m-a "invitat la declaratii pe motiv ca am inselat si sunt acuzat de inselaciune..

Motivul:

Acum 3 luni am vandut o masina, marca X.Z (nu vreau sa dau nume), unui domn din alt oras, ulterior cat masina a fost la mine i-am facut RAR-ul, cei de la RAR, mi--au dat un certificat de inspectie tehnica periodica in care erau specificati km aproximativ 200k, foaia aceea a ramas la mine + copii aferente ale masinii (import Italia) ; dupa 3 luni "domnul" a facut plangere la Politie, cel putin acum am fost sunat de catre organ sa ma prezint acolo.. pentru ce sunt acuzat de inselaciune ? Ca el are in bord 110k si spune ca asa a cumparat masina de la mine, cu 100k in minus si ca am umblat la km, din cate stiu nu exista lege pentru care sa fii acuzat ca ai umblat la km sau ca ai vandut din necunostinta de cauza lucrul acela. Agentul mi-a spus sa vin la sectie si sa terminam amiabil prin paritate de pret 100k vs 200k cum sunt la vanzare marca respectiva, asta vrea proprietarul, daca nu se duce plangerea in instanta si vrea daune . Ce dovada are el ca eu am umblat la km ? (sau sistemul masinii electronic are vreo eroare) , nu cumva el ma hartuieste pe mine ?? Nu cumva el a umblat la km ?Pe unele site-uri avea 100k, altele 200k , desi era nr meu de telefon in anunt (nu-mi dau seama cum de aparea asa) si ca a fost inselat iar la vanzare a avut 100k, desi eu am dovada ca masina a intrat in tara 200k.

Eu am dovada ca masina s-a prezentat la RAR cu 200k + 2 site-uri unde era postata la vanzare cu acelasi kilometraj (raman arhivate anunturile si nu se mai pot sterge), el a vazut anunturile respective si acum spune ca l-am inselat..
Ce sa fac in cazul asta? Deja sunt foarte agitat, nici sa ma exprim nu mai stiu..
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2014
Andrei1991, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:42, 27 Septembrie 2014
Andrei1991 a scris:


cei de la RAR, mi--au dat un certificat de inspectie tehnica periodica in care erau specificati km aproximativ 200k, Ca el are in bord 110k si spune ca asa a cumparat masina de la mine, cu 100k in minus si ca am umblat la km,
iar la vanzare a avut 100k, desi eu am dovada ca masina a intrat in tara 200k.

Eu am dovada ca masina s-a prezentat la RAR cu 200k + 2 site-uri unde era postata la vanzare cu acelasi kilometraj (raman arhivate anunturile si nu se mai pot sterge), el a vazut anunturile respective si acum spune ca l-am inselat..



Chiar daca a-ti precizat documentul eliberat de RAR,nu a-ti precizat concret valoarea la momentul vanzarii autoturismului
din cate stiu nu exista lege pentru care sa fii acuzat ca ai umblat la km

Afirmatia dv lasa de inteles ca aveti cunostiinta de modificarea kilometrajului...
Ca sa indepartati situatiile neplacue,solutionare in instanta,intelegeti-va amiabil cu cumparatorul
nu cumva el ma hartuieste pe mine ?? Nu cumva el a umblat la km ?

Pe unele site-uri avea 100k, altele 200k , desi era nr meu de telefon in anunt (nu-mi dau seama cum de aparea asa)


Dovada ca l-ati inselat o reprezinta pretul, dvs vanzand-o ca si cum ar fi avut km mai putini, iar faptul ca aveati anunturi postate cu masina avand ba 100 , ba 200mii km la bord, nu va ajuta sa demonstrati ca nu l-ati inselat.
O puteti tine pe-a dvs, insa riscati sa ajungeti in instanta pt inselaciune.

Art. 244

Înşelăciunea

(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune la cumpararea masinii ttino ttino Buna ziua, Am cumparat in urma cu 2 saptamani un autoturism care are afisat pe bord un numar de km care nu este real (kilometrajul a fost mult dat inapoi). ... (vezi toată discuția)
Am aflat cu ocazia itp că mașina cumpărată avea kilometrajul dat înapoi. aș dori să o returnez, am șanse în instanță? IonutCirciu IonutCirciu Salut mi am cumpărat un golf 5 acum 5 luni și in bord avea 180.000km, am pus o pe tester nua găsit nimic in neregula bun, după ceva timp am avut și niște ... (vezi toată discuția)
Km dati inapoi masina adusa din germania RaduRobert RaduRobert Buna ziua, Am cumparat anul (2013) acesta o masina de la un tip care aduce autoturisme din Germania. Inainte de achizitionare a tot insistat sa-mi dea seria de ... (vezi toată discuția)