avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducerea salariului cand salariu se situeaza sub ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducerea salariului cand salariu se situeaza sub minimul salariului minim pe economie

Cum operez in revisal reducerea salariului daca salariu dupa diminuare se situeaza sub minimul salariului minim pe economie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:21, 26 Septembrie 2014
1. Este o situatie care contravine legislatiei muncii.

art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
a) nerespectarea dispozitiilor privind garantarea in plata a salariului minim brut pe tara, cu amenda de la 300 lei la 2.000 lei;
....

2. Modificarea se poate face apeland butonul "Modificare" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Contracte".

Se selecteaza salariatul din lista pentru care se doreste a fi modificat contractul si se apasa butonul "Continuare ".

Se modifica datele dorite si se apasa butonul "Continuare". In loc de salariul x se va trece salariul y.
Data de la care produce efecte = data de la care se modifica salariu.

Se salveaza datele si se genereaza fisierul care se va depune/transmite la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificativa in revisal AdiCov AdiCov Buna dimineata, Va rog sa-mi spuneti cum pot modifica in Revisal articolul cu care am inchis contractele de munca din art.55 b in art.173 Stiu ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Revisal - operare modificare nume in urma casatoriei sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum modificam numele aferent unui contract de munca deja existent,modificare survenita in urma casatoriei(revisal).Va ... (vezi toată discuția)
Cfs si revisalul 22.08.2009 22.08.2009 As dori sa stiu daca concedile fara salar se opereaza in revisal si unde (vezi toată discuția)