buna ziua!asi putea ataca in instanta,un act de vanz-cump daca nu am primit banii.in act scrie ca i-am primit.dar nu e asa.am destui martori care pot sustine asta.totul s-a facut in 1988.am citit pe forum ca s-au admis astfel de cereri in instanta.va multumesc!o zi buna si un wek-end minunat!
Actiunea ar putea fi admisa in masura in care ati putea proba cu alte inscrisuri -de aceiasi valoare- ca nu s-a primit pretul.
Insa, ati putea sa solicitati anularea contractului pe o gramada de alte motive.
Care insa dintre ele ..... depinde de act, de situatia reala ... f. complicat de spus asa . pe nevazute...
Actiunea in rezolutiunea actului de vanzare cumparare pentru neplata pretului e una imprescriptibila , intrucat pretul e un element esential al contratului , e de esenta , nu de natura acestuia.Deci , in caz de neindeplinirea a obligatiei ce-i incumba , opereaza , ca si cauza de ineficacitate , ca si sanctiune , rezolutiunea contractului.Puteti sa-l notificati pe cumparatorul rau platnic , in care sa-i invederati , ca , in caz de neplata , intr-un anume termin delimitat de dumneavoastra , veti sesiza instanta de judecata.
Actiunea in rezolutiunea vanzarii-cumpararii introdusa de catre vanzator e una reala , iar daca e introdusa de cumparator, e una personala.
Nu vreau sa fiu Gica contra cu tot dinadinsul .. insa ...
Ma tem ca solutia dvs. ar putea fi cu foarte slabe sanse dat fiind faptul ca dl. onicuta ne spune ca in cuprinsul contractului a fost consemnat ca a primit deja banii ca pret al vanzarii.
In atare situate singura sansa ar fi ca el sa recunoasca ca nu a platit pretul ... desi in contract spune ca l-a platit ... DE ce ar face-o ?
Nu vad de ce si-ar taia crqaca de sub picioare.
Se poate spune ca este un act simulat de vreme ce ne spune ca una a consemnat si alta s-a intamplat in realitate.
Alta ar fi fost situatia daca ar fi spus in contract ca pletul va fi platit ulterior.
Din pacate insa a consemnat ca a primit banii.
va multumesc! fff frumos.am sa-ncerc.stiti proverbul: (incercarea moarte n-are)stiu ca esta cam tarziu,daravand atatia martori poate reusesc.o zi buna va doresc tuturor.