avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am cumparat un teren iar fostul prop nu mai recunoaste
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am cumparat un teren iar fostul prop nu mai recunoaste

Buna seara! Am si eu o problema. In urma cu vreo 6-7 ani am cumparat un teren intr-o statiune balneara la un pret de mic si am facut doar un contract de vanzare cumparare de mana, semnat si cu martori. Dupa cumparare, am tot incercat sa dau de dansa, am sunat-o pentru a merge la notar sa intabulam pamantul, dar nu am mai reusit sa dau de ea. Familia ei spunea ca este plecata la munca in Israel sau ca este internata in spital........ Eu locuiesc in alta localitate (distanta cam 70 km intre cele doua localitati) am cautat-o cam de 6 ori in 7 ani de zile. Sincer nici eu nu m-am grabit cu intabularea pamantului. Acum, cum s-au facut investitii mari in acea zona, iar pretul pamantului a crescut nu mai recunoaste ca mi-a vandut pamantul. Vreau sa va intreb:
1) Mai este valabil acel contract incheiat intre noi in care este indicat pretul contractului, cand s-a achitat suma, precum si numele martorilor. De retinut ca exista 2 martori, unul adus de mine, iar unul adus de fost proprietara. Martorul fostei proprietare a decedat intre timp.
2) Pot sa deschid un proces penal? Pentru ce sa o acuz.
Oricum as dori sa imi angajez un avocat, dar vreau si niste sfaturi de la d-voastra.
Va multumesc.
Puteti deschide un proces civil, nu unul penal.Pe baza antecontractului de vanzare-cumparare, instanta va putea, daca va constata valabilitatea actului, sa pronunte o hotarare cu valoare de act autentic.
Da, proces penal nu puteti deschide pentru ca fapta nu constituie infractiune.
In procesul civil puteti obtine ceea ce doriti.
Sa va angajati insa avocat sa nu aveti surprize neplacute.

avocat Claudiu Lascoschi
legally a scris:

Puteti deschide un proces civil, nu unul penal.Pe baza antecontractului de vanzare-cumparare, instanta va putea, daca va constata valabilitatea actului, sa pronunte o hotarare cu valoare de act autentic.


as mai adauga ...daca nu s-ar fi constata prescriptia dreptului material la actiune:D asa cum este cazul aici.
Puteti incerca sa pacaliti instanta insa nu cred ca va tine.
Totusi va dorim succes
Exista prescriptie si la asa ceva? Cum poate fi posibil?
Ar ajuta la ceva daca as incepe sa-i trimit prin posta o hartie cu confirmare de primire prin care sa o informez sa se prezinte la un notar pentru a incheia actele?
Depinde ce solicitati.
Daca este plecata din tara si nu recunoaste nu se va prezenta la notar.

Alte discuții în legătură

Contract prescris geo_19_07 geo_19_07 am un contract de vanzare-cumparare in rate care s-a prescris,vreau sa stiu cum mai pot actiona cumparatorul in judecata pentru neplata ratelor si pentru ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie peste carte funciara? Anna63 Anna63 In urma deciziei unei sentinte civile, comisia locala este obligata sa anuleze partial un titlu de proprietate in sensul ca va soate un teren extravilan din ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare apartament,din care am predat la data semnarii sale un avans de 15.000 lei. Contractul trebuia ... (vezi toată discuția)