avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract inchiriere terasa bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract inchiriere terasa bloc

Ce acte sunt necesare unui contract de inchiriere acoperis/terasa bloc unde exista/nu exista o asociatie de locatari?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:39, 20 Septembrie 2022
Daca este terasa dumneavoastra si vreti sa o inchiriati cuiva, trebuie sa aveti actele de proprietate ale locuintei si actele de indentitate cu care va prezentati la notar.
Sunt in situatia in care o firma de telecomunicatii vrea sa inchirieze acoperisul blocului meu (ma rog, o parte din el) pentru montarea unei antene.
Voiam sa stim dinainte ce acte ne sunt necesare pentru semnare contract. Suntem o asociatie de locatari dar peste drum este alt bloc fara asociatie. De asta sunt interesat de ambele cazuri.
Fiecare firma de telecomunicatii are cate un puternic compartiment juridic, asa ca daca vor / au nevoie de locatia dvs., cam stiu procedura...
Oricum, ca sa fie totul in regula, convocati o sedinta de bloc si discutati expres aceasta chestiune. Daca sunteti de acord, desemnati pe presedintele asociatiei sa semneze Contractul de locatiune.
Intocmiti un tabel cu toti propietarii cu rubrici pentru / impotriva montarii echipamentelor si antenelr pe terasa blocului dvs. Trebuie sa aveti majoritatea de 50%+ 1 .
Atentie: semnatura proprietarilor de la ultimul nivel este obligatorie.

In cazul in care proprietarii nu sunt organizati intr-o as. prop., lucrurile pot decurge cam la fel cu diferenta ca dvs. trebuie sa desemnati un reprezentant care sa semneze documentele. Faza este ca nefiind organizati in as. prop., nu aveti cont in banca, astfel ca este mai dificil de realizat transferuri de sume intre firma si persoane fizice. Depinde cum va intelegeti si cu firma de GSM, care, va spun din experienta, se cam feresc de acest fel de colaborari...
Multumesc mult Adam Grecu. Si io stiam din ate surse cam acelasi lucru dar vreau sa fim siguri deoarece firma de telecomunicatii cunoaste toate aspectele avand juridic. No nu.
Am nevoie de un contract model, închiriere terasa bloc, cu asociați de locatari, dar și pachetul de documente. Mulțumesc anticipat, cu respect Eugen.

Alte discuții în legătură

Asociația poate închiria spatiile comune pe termen determinat? ... GCucu GCucu Asociația poate închiria spatiile comune pe termen determinat? Prin hotărârea adumarii generale s-a stabilit închirierea pentru cel mult un an a unor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! se poate vinde unui proprietar o boxa? care sunt demersurile ... adminibuc adminibuc Buna ziua! Se poate vinde unui proprietar o boxa? Care sunt demersurile ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna seara! am 2 întrebări referitoare la spațiile comune ... Maria2934 Maria2934 Buna seara! Am 2 întrebări referitoare la spațiile comune ale unui bloc. 1. La ultimele etaje construcția este efectuată in regim retras iar ... (vezi toată discuția)