avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare custodie exclusiva in custodie comuna, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare custodie exclusiva in custodie comuna, conditii de acordare

In urma procesului avut acum 3 ani si jumatate, copilul mi-a fost incredintat mie prin custodie exclusiva, sotul avand mai multe relatii in timpul casatoriei si facand inclusiv un alt copil, in paralel cu copilul meu. De la acel moment nu si-a respectat niciodata programul de vizitare desi a fost fost unul foarte generos cu 3 zile vizite pe saptamana si inclusiv un weekend pe luna.
La scurt timp dupa ce a incheiat procesul de pensie alimentara cu celalat copil a plecat din tara cu o alta persoana. De atunci vine regulat de 3-4 ori pe an isi isi viziteaza ambii copii si rudele.

La acest moment doreste sa schimbe custodia exclusiva in custodie comuna si programul de vizitare, acuzand ca el nu are o relatie apropiata cu copilul datorita mie.
Eu am inlesnit legatura cu copilul -in varsta de 4,2 luni, lasandu-l sa vorbeasca cu el prin internet.
El doreste ca sa ia copilul la el, in Grecia unde locuieste acum sau sa il duca la parintii sai-unde figureaza oficial cu domiciliul din buletin, atunci cand vine in tara. bunicii nu au vazut copilul decat foarte rar iar anul trecut cand am fost cu el la acestia, copilul mi-a comunicat ca nu i-a placut si s-a simtit rau la acestia, motiv pentru care copilul nu este apropiat de ei si nici nu merge la el.

Eu nu sunt de acord cu aceste schimbari in viata copilului pentru ca in mod real nu ii sunt benefice, neplacandu-i casa bunicilor din partea tatalui si nici nu e pregatit sa fie luat sa stea cu alte persoane straine in medii total necunisctute, in alta tara.
Mai ales, ca tatal nu a este interesat sa sune constant telefonic sa se intereseze de copil;nici macar de ziua lui nu i-a trimis un cadou ci doar a telefonat spunandu-i La multi ani si afirmand ca doreste sa ii dea cadoul personal cand o sa il vada, de atunci trecand mai multe luni.

Mentionez ca hotararea judecatoreasca de custodie exclusiva este definitiva si irevocabila, la momentul datarii.

Va rog sa ma indrumati in acest sens.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:35, 27 Septembrie 2014
În urmă cu 3 ani şi jumătate, adică la începutul anului 2011, era în vigoare vechiul Cod Civil, abrogat odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Civil, în 1 octombrie 2011.
Deci dvs. aveţi încredinţarea copilului, nu autoritate părintească comună.
În practică, dacă un părinte căruia nu i s-a încredinţat copilul după vechea lege doreşte autoritate părintească comună, o va primi, nu contează frecvenţa vizitelor, plata pensiei alimentare sau distanţa geografică dintre dânsul şi copil.
La fel, instanţele sunt foarte darnice cu taţii care solicită drepturi, aşa că dacă cere să ia copilul în vacanţe, va obţine şi asta.
În apărare, dvs. puteţi argumenta doar anxietatea de despărţire a copilului faţă de dvs., inexistenţa ataşamentului copilului faţă de tată, aşa poate obţineţi o amânare a obligaţiei de a lăsa copilul să fie luat de tata pentru vacanţe, dar nu-i sigur.
Probabil ca i se va admite ca ambii parinti sa exercite autoritatea parinteasca, nu numai dvs. In privinta programului de vizita, propuneti dvs unul si conditiile in care sa se desfasoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Drepturi de custodie manyyy manyyy Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)