@dana_manta
Mentionati: "Am constatat anul acesta ca exista asa zisi experti ce nu-si fac treaba si amana nejustificat judecarea cauzei. ... "
Ar fi trebuit, sa cititi cu atentie si ceea ce s-a scris la celalta discutie unde ati postat, respectiv aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Poate nu ati mai fi fost atat de categorica in acest mesaj, in special dupa ce ati fi citit mesajul meu de la cealalta discutie.
Trebuie sa cunoasteti ca, de regula, expertii/ specialistii tehnici judiciari, sunt nominalizati de catre instante de judecata din toata tara, ca multi dintre acestia au mai multe dosare, in lucru, intr-o anume perioada de timp, dosare raspandite prin toata tara. Activitatea de expertiza nu este ceva simplu, care se face batand din palme, dupa cum s-ar putea crede.
A generaliza este pagubos, fiecare caz in parte avand particularitatile sale. Sunt specialitati de expertiza, in care la nivel de tara sunt autorizati maxim 10 experti/ specialisti tehnici judiciari, iar in tara sunt multe tribunale, judecatorii, parchete, curti de apel (de ordinul sutelor).
Nu neg, ca pot exista si "uscaturi". Pentru astfel de cazuri, daca aveti dovezi/ documente clare, puteti sesiza in scris, cu nr. de inregistrare/ data, Biroul central pentru expertize tehnice judiciare din cadrul Ministerului justitiei, singurul in masura, conform prevederilor OG nr.2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare, privind expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara, art.34 si art.35, sa ia masuri impotriva expertilor/ specialistilor tehnici judiciari.
Instantele de judecata, in cazuri concrete, pot aplica amenzi judiciare, expertilor/ specialistilor tehnici judiciari. Aceste amenzi pot fi contestate, de catre experti/ specialisti tehnici judiciari, care pot prezenta motivele concrete pentru care nu au putut respecta termenele de depunere rapoarte de expertiza.
De regula, atunci cand nu pot respecta din varii motive (majoritatea fiind cele mentionate de mine anterior), termenele dispuse de catre instante, expertii/ specialistii tehnici judiciari, comunica in scris instantei, aceste motive. Aceste adrese, cu nr. de inregistrare/ data de la arhiva tribunalului, se regasesc la dosarul cauzei si pot fi citite de catre partile in proces, avocati, judecatori.