avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare incetare CIM- rog raspuns urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare incetare CIM- rog raspuns urgent

Buna seara,
O intrebare am. Daca am semnat un contract de munca la un angajator si intre timp m-am razgandit din motive intemeiate si vreau sa raman la actualul angajator ce trebuie sa fac.
Mentionez ca data semnarii contractului este in luna septembrie si data propriu-zis de incepere a activitatii este in decembrie, bineinteles cu perioada de proba de 90 de zile.
Ce risc exista, se poate desface contractul disciplinar, desi nu am inceput activitatea sau nu exista niciun risc, pur si simplu notific angajatorul ca doresc rezilierea contractului?
Cum se completeaza notificarea respectiva, imi puteti oferi un model?
Astept raspuns. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:44, 28 Septembrie 2014
Sunteti sigura ca ati semnat un contract de munca acum si sa incepeti activitatea in decembrie? Nu este un model anume.

Catre,
Societatea Comercială ....................., cu sediul în ................., str. .......... nr. ...., bl. ...., sc. ....., et. ...., ap. ....., sector ...., înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. ................., având cod fiscal ..........., tel./fax ..............,

NOTIFICARE

Subsemnata ........cu domiciliul în ........, str. .......... nr. ...., bl. ...., sc. ....., et. ...., ap. ....., sector ...., CNP......

Prin prezenta vă notificăm rezilierea contractului cu nr. ..... din data de ............ avind in vedere.....

Data si semnatura

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Nu exista foarte multe riscuri, nu ar fi normal sa inceteze disciplinar acel contract, pentru ca aveti posibilitatea sa notificati incetarea lui in perioada de proba (in care contractul poate inceta la initiativa oricareia dintre parti, fara motiv, printr-o simpla notificare).

O alta solutie este sa ii sunati pur si simplu si sa vedeti daca exista alta solutie: poate inca nu au inregistrat contractul de munca in revisal, si atunci le simplificati si lor munca - nu ill vor mai inregistra.

Model de notificare:

Subsemnatul ... incadrat cu contract de munca in functia, va notific incetarea contractului de munca in timpul perioadei de proba, in baza Codului Muncii.

Semnatura___

Notificarea o depuneti la registratura sau prin posta cu confirmare de primire si continut declarat.

p.s.Contractele de munca nu se reziliaza in aceste conditii, sa nu folositi acest cuvant in notificare.
@ Bogdan-George

1. Notiunea de reziliere a c.i.m. nu exista in Codul Muncii.

2. Un c.i.m.care nu-si produce inca efecte nu are cum sa inceteze.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Vazand al doilea raspuns al lui freeelis as putea intelege ca ar trebui sa astept sa incep munca acolo, perioada de proba propriu-zis si ulterior sa solicit desfacerea CIM-ului.
Eu cred ca o simpla notificare, semnata si datata e suficienta in cazul de fata, o notificare in care sa mentionez ca nu ma voi mai putea prezenta la ei din motivele prezentate mai sus si prin care sa solicit incetarea CIM-ului.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Bogdan-George, utilizator
freeelis a scris:

@ Bogdan-George
2. Un c.i.m.care nu-si produce inca efecte nu are cum sa inceteze.

@ freeelis: atunci este corecta recomandarea sa trimita notificarea de incetare in perioada de proba in prima zi de lucru din decembrie, cum ar veni?

Alte discuții în legătură

Demisie in ziua semnarii cim 1 luna iuliaflorescu13 iuliaflorescu13 Buna ziua,sunt in urmatoarea situatie:M-am angajat la o companie cu data de 01.10.2014-01.pana la 01.11.2014(CIM perioada 1 luna cu 5 zile de proba)pe data de ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba RomeoB RomeoB Buna ziua, Sunt angajat la o firma de 4 zile si vreau sa renunt deoarece am gasit mai bine in alta parte, aici sunt in perioada de proba. Din cate stiu pot sa ... (vezi toată discuția)
Demisie si preaviz Daniel333 Daniel333 Buna ziua , am o problema legata de demisie si preaviz . Pe scurt : am semnat un contract individual de munca pe perioada determinata de 3 luni de zile in data ... (vezi toată discuția)