avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extindere apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extindere apartament

Buna ziua,spuneti-mi va rog daca ma puteti ajuta la o intrebare,eu locuiesc la etajul 4 ,de curand aprox 2-3 ani vecinul de la parter si-a extins apartamentul si-a facut un fel de balcon destul de mare ( nu stiu daca are autorizatie de constructie pt asa ceva) .Eu am un aparat de aer conditionat care teava de scurgere sau cum se cheama iese in exterior si picura apa la el pe acoperis si tot timpul vine si face scandal la sotie.Spuneti-mi va rog ce variante as avea sau daca sunt in legalitate cu teava si unde as putea intreba daca are autorizatie de extindere,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:50, 29 Septembrie 2014
Pentru extindere ar fi trebuit sa obtina prealabil autorizatiei de construire acordul asociatiei de proprietari. Deci, solicitati presedintelui sa va comunice o copie dupa acordul emis in acest sens.
Extinderea facuta de vecin , este facuta , presupun , prin ocuparea unei suprafete din gradina blocului , care este fie spatiu comun al tuturor locatarilor, fie spatiul din domeniul public. daca este gradina blocului , avea nevoie de aprobare de la asociatia de propietari, poate chiar de la toti locatarii. In oricare situatie, avea nevoie de autorizatie de construire de la primaria de care apartineti. Mergeti acolo si interesati-va la Urbanism daca s-a eliberat autorizatie de construire la adresa respectiva pt. acea lucrare. Puteti face reclamatie la insp.de disciplina in constructii. De asemenea trebuie vazut daca vecinul si-a declarat suprafata respectiva la fisc , pt. impozit/daca are documente in regula,putea face acest lucru.
Multumesc
Si daca a realizat legal acea extindere si are toate autorizatiile si aprobarile, ce faceti?
Cred ca e mult mai normal sa rezolvati problema scurgerii de la aparatul de aer conditionat.
Puteti colecta apa intr-un recipient pe care-l goliti din cand in cand si nu deranjati pe nimeni. Acum este nemultumit vecinul de la parter dar poate fi nemultumit orice alt vecin caruia-i poate ajunge apa in balcon, pe geamuri, pe pereti...sau personele ce trec pe langa bloc sa fie stropite de apa ce se scurge de la aparatulu de aser conditionat.
Colectand apa nu deranjati pe nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ac-ul meu picura pe copertina vecinului c14h3r c14h3r Buna ziua, Detin un aer conditionat de prin 2008. Toate bune si frumoase pana prin 2013 cand vecinul de la etajul 1 (eu stau la 4) si-a montat o copertina de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea situatie, am instalat un aer conditionat ... Daniel S. Daniel S. Buna ziua, Am urmatoarea situatie, am instalat un aer conditionat iar scurgerea acestuia care la aproxinativ 50cm de cladire, in curtea vecinului de la ... (vezi toată discuția)
Acoperire fara autorizatie balcon in bloc nou yna13 yna13 Am achizitionat un apartament la parter in bloc nou. Terasa apartamentului mea este mai lunga cu 2,50 m si mai lata cu 50 cm fata de balcoanele apartamentelor ... (vezi toată discuția)