avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Am urmatoarea situatie, am instalat un aer ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Am urmatoarea situatie, am instalat un aer conditionat ...

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie, am instalat un aer conditionat iar scurgerea acestuia care la aproxinativ 50cm de cladire, in curtea vecinului de la parter (curtea este propietatea privata a vecinului). Vecinul si-a prelungit trotuarul de langa casa la aproximativ 1 m. Scurgerea AC-ului pica pe acest metru de trotuar.

Intrebarea mea este daca pot sa prelungesc scurgerea in asa fel incat sa cada pe pamantul din curtea vecinului fara ca acesta sa poata sa obiecteze? Terenul/pamantul pe care va cadea este departe de orice alta utilitate in afara celei de plantat gazon.

Multumesc!

Daniel Savu
Cel mai recent răspuns: costantincostica , utilizator 02:19, 14 August 2021
Sau puteti prelungi acea scurgere ca aceasta sa ajunga intr-un recipient pus pe balconul dvs.
Intrebati vecinul si vedeti daca l deranjeaza asta.
Din pacate aceasta nu este o optiune pentru noi.
Varianta mai complicata este sa prelungesc furtunul de scurgere, cu inca 8-9m sa ajunga in afara curtii, dar cu un cost exagerat.
Raman inca interesat de un raspuns la intrabarea mea initiala, cu prelungirea scurgerii astfel incat sa cada pe pamant. Exista prevedere legala sa nu am voie sa fac asta?

Daniel
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2021
Daniel S., utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Distanța intre bloc și proprietatea privată sau domeniul public este o.80m , cum a obținut vecinul din suprafața blocului ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sfatul meu este sa va colectati prin instalatie proprie acele scurgeri, in caz contrar o sa aveti probleme cu cei de la mediu ca poluati solul indiferent unde este amplasat, privat sau public, si cu cei din administratie locala/firma canalizare ca nu colectati corect apa. Ca sa stiti pentru dumneavoastra, se plateste atat pentru apa pluviala cat si pentru apa menajera(indiferent modul de obtinere a acesteia, ca este la ghiuveta, sau prin alte aparate obtinuta). Mai simplu este sa recuperati intr-un recipient si il goliti la un moment stabilit sau un furtun/o teava si il conectati la scurgere. Pe langa cele spuse , asa cum au spus ceilalti participanti la forum, nu trebuie sa aduceti prejudicii vecinilor...

Daniel S. a scris:

Din pacate aceasta nu este o optiune pentru noi.
Varianta mai complicata este sa prelungesc furtunul de scurgere, cu inca 8-9m sa ajunga in afara curtii, dar cu un cost exagerat.
Raman inca interesat de un raspuns la intrabarea mea initiala, cu prelungirea scurgerii astfel incat sa cada pe pamant. Exista prevedere legala sa nu am voie sa fac asta?

Daniel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema vecini exelero88 exelero88 locuiesc intr-un bloc cu 8 etaje la etajul 1 in mijloc.vecinii de la etajul 8 din dreapta mea si-au pus de curand aparat de aer conditionat.furtunul de ... (vezi toată discuția)
Ac-ul meu picura pe copertina vecinului c14h3r c14h3r Buna ziua, Detin un aer conditionat de prin 2008. Toate bune si frumoase pana prin 2013 cand vecinul de la etajul 1 (eu stau la 4) si-a montat o copertina de ... (vezi toată discuția)
Aparat aer conditionat cleo24774 cleo24774 Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si am un aparat de aer conditionat care are furtunul de condens undeva pe latura balconului inchis. In fiecare vara am ... (vezi toată discuția)