avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ancheta bancnota falsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ancheta bancnota falsa

Firul povestii:

Intr-o zi(de curand) am incasat o bancnota falsa de 100 RON, cand m-am dus la banca sa depun incasarile, am suspectat bancnota ca fiind falsa, am acoperit "gaura" din buzunar si am rugat domnisoara de la ghiseu sa verifice bancnota.Aceasta mi-a confirmat ca este falsa(doar dupa ce a pus-o la UV).Timp de 4 zile am mai aratat-o si altor clienti(minim 5 la numar) pentru a ii pune in alerta.La un momentdat am primit 2 bancnote de la un alt client ce le-am suspectat a fi false, le-am pus separat si am inceput sa le compar.Le-am scris 2 initiale mici intr-un colt pentru a stii de la cine le-am luat in cazul in care se dovedeau a fi false.Clientul m-a acuzat ca as fi vrut sa ii plasez dansului bancnota falsa #-o desi repet...o aveam la mine de mai mult de 3-4 zile, au vazut-o mai mult de 5 clienti si as fi putut sa o plasez de mult timp in circulatie.Acest client ce ma acuza ca am avut intentia de a ii plasa bancnota in banii lui a chemat politia.Am fost la sectie si am dat fiecare cate o declaratie.

Va rog mult!As dori sa stiu ce se va intampla in continuare!De 2 zile de cand s-a intamplat nu stiu ce sa mai fac si ce sa mai cred!Daca stiam, distrugeam bancnota de 100 RON falsa si nu mai informam pe nimeni cu privire la existenta lor pe piata...:((
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:26, 1 Februarie 2015
Daca stiam, distrugeam bancnota de 100 RON falsa si nu mai informam pe nimeni cu privire la existenta lor pe piata...

N-ati instiintat pe cine trebuia, la politie trebuia sa va opriti dupa ce ati plecat de la banca. Mirare cum de n-a facut-o casiera pe loc.
Nu cred ca va poate spune cineva ce va asteapta doar pe baza a ce ati scris aici, pare o poveste cam naiva.
A fost o prostie din partea dumneavoastra sa pastrati bancnota si sa nu o predati politiei imediat ce ati constatat exiatenta ei. Poate aceiasi persoana care v-a dat cei 200 de lei, este si cea care v-a dat prima bancnota iar aceasta s-a eliminat din ecuatie chemand politia.
Genul asta de cercetari de tip radio sant nu fac bine ninanui. Va recomand sa mergeti pe recunoasterea faptelor asa cu sunt si sa sperati la ce-i mai bun.
Inclusiv detinerea de moneda falsa se pedepseste.
Apelati la un avocat penteu sfaturi....
IN cel mai prost scenariu..va incaltati amandoi cu acelasi tip de dosar penal...punerea in circulatie de valori falsificate - art.313 c.pen
Te rog sa ne spui cum ti-ai dat seama ca este falsa si eventual sa postezi o poza sa nu o patim si noi.
Dovediti politiei cele sustinute de dvs. si o sa scapati.

Alte discuții în legătură

Bani falsi primiti de la banca lila688678 lila688678 Am primit de la o banca mai multe bancnote de 100 euro.Din cauza ca ei dau putin, am incercat sa schimb la un ,,schimb valutar,, unde mi-au gasit o bancnota ... (vezi toată discuția)
Schimb valutar - bani falsi MariaT11 MariaT11 Buna ziua, Va scriu pentru a va cere un sfat in urmatoarea situatie: Sunt studenta si pentru anul universitar in curs am primit o bursa Erasmus la o ... (vezi toată discuția)
Bani falsi beatricemanchevici beatricemanchevici Buna ziua, am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv si as avea nevoie de niste sfaturi, poate s-au mai confruntat si alte persoane , am primit o suna de ... (vezi toată discuția)