avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM part - time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM part - time

buna ziua,
va rog sa-mi spuneti ce drepturi imi revin ca urmare a semnarii unui contract part-time? cum se calculeaza ca vechime la pensie?
multumesc
Cel mai recent răspuns: sara mihu , utilizator 16:39, 20 Iunie 2016
1. Nu ati inteles bine!

2. - Fiecarui salariat i se retine si se plateste la pensie o contributie de 10,5% din venitul lui lunar (contributia la pensie nu se calculeaza raportat la salariul minim pe economie)
- Cine are venitul mai mare plateste mai mult (si are un punctaj la pensie mai mare).
- Cine are venitul mai mic plateste mai putin (si are un punctaj la pensie mai mic).
Plata contributiilor nu are nicio legatura cu stagiul de cotizare.
Imi cer scuze ca nu m-am facut inteles. Am prezentat o situatie ipotetica in care angajatul este platit cu salariul minim pe economie, asa cum sunt 85 % din contractele de munca declarate. Dar am citit mai bine mesajul si se pare ca am raspuns oricum pe langa subiect. Mea culpa! Se pot sterge mesajele mele.
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
tudorvle, utilizator
:offtopic:

Nu vi se vor sterge mesajele.Important este ca s-a clarificat inca un aspect legat de subiectul acestui topic.
Buna ziua. Am si eu o intrebare: daca lucrez cu cim 8 ore si mai am 2 contracte part-time, cum se calculeaza ca si vechime in munca, nu ma intereseaza ca si stagiu de cotizare, doar ca si ani de vechime.

Alte discuții în legătură

C.m.cu 2 ore TANASE ILEANA TANASE ILEANA Buna ziua! O cunostinta, cu o vechime in munca de 25 de ani, la care contributia pt. pensie a fost la salariu mediu pe economie,acum nu mai are loc de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am lucrat in uk cu contract cu 0 ore, potrivit legistatiei ... stela03 stela03 buna ziua, Am lucrat in uk cu contract cu 0 ore, potrivit legistatiei din uk acest contract se supune legislatiei aplicabile pentru contractul part time. Acum ... (vezi toată discuția)
Contract de muncă part time și calculul pensiei Adnana Anisoara Adnana Anisoara Bună seara. Cum se calculează contributia la pensie în cazul muncii cu contract part time?Precizez că sunt la pensie de drept si mai lucrez in regim part ... (vezi toată discuția)