avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare pasune in teren arabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare pasune in teren arabil

Am 30 ha de pasune in jud.Dambovita.Asa a fost trecut in actul de proprietate.Vreau sa-l vand,dar cine e interesat vrea teren arabil.I se poate schimba destinatia?Eu stau intr-o localitate la 250km si nu am nicio treaba cu pasunea,care este in zona de ses si nici nu poate fi folosita pt.ca nu are nimeni nevoie acolo de ea.
Cel mai recent răspuns: emil51 , utilizator 19:54, 28 Septembrie 2014
Terenuri cu destinaţie agricolă - arabil, păşuni, fâneţe, pepiniere etc - situate pe teritoriul administrativ al unei localitati în extravilan, având în vedere principiile dezvoltării durabile, nevoia conservării calităţii mediului, se impune conservarea şi protejarea terenurilor cu destinaţie agricolă aflate în imediata apropiere a localitatilor.
Criterii economice şi ecologice impun conservarea terenurilor de producţie şi a unităţilor agricole din proximitatea localitatii, capabile să aprovizioneze, din resurse locale şi pe trasee scurte pieţele locale de produse agricole.
Deci cumparatorul e in avantaj in acest caz. Cumpara pasune si apoi o ara si o explateaza ca teren arabil. Proprietatea lui o foloseste in modul cel mai eficient. La inceput de an declara la primarie pe proprie raspundere ca are teren pasune si o foloseste ca arabil pentru cultura. In functie de aceasta declaratie plateste impozitul stabilit.
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Multumesc mult!
Auzisem ca s-a dat o ordonanta de guvern care nu permite schimbarea.Stiti ceva in acest sens?Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pamant intravilan - intrebari ovidiu_diac ovidiu_diac Buna seara tuturor, Vreau sa cumpar un pamant de casa de peste 6500mp dar este inregistrat ca extravilan(nefiind in oras ci undeva linga o padure ca si ... (vezi toată discuția)
Destinatia si folosinta terenului Mihaela Enache Mihaela Enache Care e distinctia intre \"destinatia\" unui teren si \"categoria de folosinta\" a unui teren? Ex: teren cu destinatie forestiera si categoria de folosinta : ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren din agricol în intravilan vanip vanip Terenul nostru are 20 ha si se gaseste în Ilfov. Pe titlul de proprietate, este scis ca are folosinta agricola. Nu avem nici un proiect, dar dorim sa obtinem ... (vezi toată discuția)