as dori sa contest un proces verbal al bpr prin care am fost sanctionat cu amenda si suspendarea permisului pt 30 zile . am fost oprit de o patrula a politiei care mi-a spus ca nu am acordat prioritate de trecere unui pieton angajat in traversare . problema e ca m-a oprit la o distanta de vreo 2 km fata de locul "faptei", unde intr-adevar era un pieton care statea pe ganduri daca sa traverseze sau nu , eu eram pe banda2, i-am spus ca l-am vazut dar ca ma grabeam . as vrea sa stiu daca fac contestatie ce sanse am sa castig?
e cam greu sa va spuna cineva care sunt sansele dvs. pentru a reusi insa trebuie sa incercati... incepeti prin a face plangere impotriva procesului verbal
Ce sanse? Singur ati recunoscut ca ati comis fapta.Considerati "eram grabit" ca motivatie pentru invocarea "forta majora" sau poate fi considerat un caz fortuit?Codul rutier nu prevede dreptul de a nu acorda prioritate cand esti grabit.
Si in final care este logica (sfatului) .. ar trebui sa incerce, ...sa ce?Poate neconstitutionalitatea articolului incriminator, pentru lipsirea dreptului de a incalca legea cand te grabesti!
Cel mult o contestatie pe forma/continut ar avea motivatia morala , de a sanctiona eventuala nepricepere a politistului, daca a gresit ceva la intocmirea p.v.(nicidecum combatere abuz)
Aveti 99,9% sanse de castig cu conditia sa aveti cunostinte temeinice de drept. Contestarea PV se face printr-o plangere contraventionala care se va judeca intr-un proces. Proicesul se bazeaza pe probe. Sentinta va fi in favoarea celui care va avea probe ce nu pot fi contestate. Plus ca exista si posibilitatea castigarii cauzei pe procedura. Sansele sunt mari doar pentru cunoascatori.