avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asigurarea confortului termic al apartamentelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asigurarea confortului termic al apartamentelor

As dorii sa stiu care este temperatura ce se considera a reprezenta confortul termic al apartamentelor aflate in blocuri cu centrala proprie , care este data sau conditiile legale ce determina punerea in functiune a centralei de bloc, ce lege prevede aceste conditiil si ce obligatii are asociatia de locatari in acest scop.
Cu Multumiri.
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 20:52, 2 Octombrie 2014
Este vorba de intelegerea intre proprietari, dumneavoastra hotarati cand sa porniti caldura, cand sa opriti si ce temperatura doriti sa aveti in condominiu, este centrala de bloc si nu va poate obliga nimeni sa aveti sau nu caldura. Trebuie sa faceti adunare generala si sa stabiliti conditiile, iar minoritatea se supune majoritatii.
Standarul SR 1907-2:1997 Instalaţii de încălzire. Necesarul de căldură de calcul. Temperaturi interioare convenţionale de calcul prevede la pct. 2.1 În Tabelul 1 temperaturile interioare conventionale de calcul pentru locuinţe astfel: camere de locuit şi holuri 20oC, vestibuluri 18C, camere pentu baie, duşuri 22C, bucătării 18C.
Ordinul 119/2014 privind normele de sănătate publică, art. 17, alin. 7 prevede media minima de 20 gr C, temperatura standard minima de confort la nivel international.

Nu are nici o importanta ce sistem de incalzire se foloseste. Nu se poate face orice vor proprietarii.
Regulamentul (UE) nr. 305/2011 în domeniul construcţiilor, Anexa 1 Cerinţe fundamentale
3. Igienă, sănătate şi protecţia mediului
Construcţiile trebuie să fie proiectate şi executate astfel încât să nu reprezinte, pe întregul lor ciclu de viaţă, o ameninţare pentru igiena, sănătatea şi siguranţa ocupanţilor sau a vecinilor din cauza.
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2014
darida, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La asociația noastră admnistratorul a sigilat caloriferele ... viorel77 viorel77 La asociația noastră admnistratorul a sigilat caloriferele dintr-un apartament nelocuit, oprind caldura in plin sezon rece, mai precis, pe 15 ianuarie 2023, ... (vezi toată discuția)
Iarna fara caldura pentru locatar bun platnic edyeduardo2004 edyeduardo2004 de la inceputul sezonului rece, asociatia da vina pe furnizorul de caldura c-a oprit-o, furnizorul spune ca n-a oprit nimic, si stau cu copil sugar baricadat ... (vezi toată discuția)
Apartamentul nelocuit si neincalzit de dedesubt provoaca condens. sabmardob68 sabmardob68 Locuiesc intr-un apartament la bloc. De curand apartamentul de dedesubt a fost achizitionat de un nou locatar, care nu locuieste insa acolo. Din cauza faptului ... (vezi toată discuția)