avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alocaţie pentru copii după divorţ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alocaţie pentru copii după divorţ

Buna ziua,
în cazul în care îndemnizaţia pentru copii se primeşte după tată (700 lei, 500 şi cu 200 de lei) şi soţia nu a lucrat în anii precedenţi în România, cum se va proceda în cazul unei divorţ?
Îndemnizaţia se primeşte după actele întocmite de primărie, pe numele tatălui, şi în momentul actual se intră în cardul acestuia.
Soţia a plecat cu minorul şi vrea să divorţeze, cu speranţa că va primii cele 700 şi în plus o alocaţie după salariul bărbatului.
Sper în rezolvarea problemei pe cale paşnică, dar soţia nu are casă pe numele ei şi nu are venituri. Ce şanse are în această situaţie să primească copilul?
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 21:43, 1 Octombrie 2014
Daca tatal lucreaza nu ar trebui sa primeasca indemnizatie de crestere copil (va fi foarte interesant cand va trebui sa returneze banii pe care i-a primit necuvenit).
Daca mama n-a lucrat 12 luni inainte de nasterea copilului nu are cum sa primeasca indemnizatie de crestere copil.
Ca urmare, nimeni nu primeste indemnizatie de crestere copil la divort. (oricum divortul si indemnizatia de crestere copil sunt lucruri care nu au legatura unul cu altul)

Cei 200 inteleg ca sunt alocatia pentru un copil sub 2 ani - acestia vor merge la persoana la care locuieste copilul.

Nu are importanta daca are locuinta proprietate sau nu - conteaza daca poate intretine copilul.
Cati ani are copilul?
Daca ar locui la tata cine ar avea grija de el (banuiesc ca are sub 2 ani, caz in care are nevoie de ingrijire permanenta)?
Daca ar locui la mama are conditii de trai sau locuiesc pe strada?
Mulţumesc pentru ajutor!!
Pff. foarte interesant situaţia atunci cu îndemnizaţia de creştere...

Copilul are 9 luni.
Desigur, dacă va locui la tatăl ar avea grijă de el.
Şi în cazul în care ar locui la mamă ar avea condiţii normale de locuit. Dar fără loc de muncă anterior, înţeleg ca vor primi cele 200 de lei alocaţie pentru copii.

Cu stimă:
F.P.
Pai si daca tatal ar sta acasa sa ingrijeasca copilul, din ce s-ar intretine? din cei 700 de ron (CIC + alocatie)?
Discutia e foarte complicata si, de regula, un copil atat de mic locuieste cu mama (mai ales daca mama e cea care s-a ocupat de el pana in prezent) iar tatal plateste pensie de intretinere.

Mai bine va intelegeti (mama cu tata) despre cum cresteti copilul si unde locuieste.
Fiind vorba despre prietenul meu, vă rog să-mi răspundeţi întrebarea reformulată de a treia oară.
Acum am primit descierea îndemnizaţiei pe care le primeşte: ESTE VORBA DESPRE ÎNDEMNIZAŢIE PT COPII DE PÂNĂ 2 ANI PENTRU CEI CARE SE REÎNTORC LA MUNCĂ.

Întrebarea este deci: se pierde acest stimulent după divorţ, dacă se primeşţte după tată şi copilul va fi la mamă??#-o:-/:-/

"Reglementarile privind acordarea stimulentului de insertie au fost modificate semnificativ la sfarsitul anului 2012, prin Legea nr. 166/2012, care stabileste ca parintele va primi stimulentul de insertie pentru fiecare nastere sau adoptie. Aceasta in conditiile in care vechile prevederi stabileau ca acest drept se acorda doar pentru primele 3 nasteri.

Persoanele care au nascut dupa data de 1 ianuarie 2011 si au optat pentru concediu si indemnizatie de pana la 2 ani si se reintorc la serviciu oricand pe perioada concediului, vor primi un stimulent lunar in valoare de 500 lei pana cand copilul implineste varsta de 2 ani (in baza OUG nr. 124/2011)". [ link extern ]

Mulţumesc anticipat pentru răspuns....;)
Nu pierde acest stimulent pt ca are un copil mai mic de doi ani, nu pierde copilul daca divorteaza, banii insa ii va da copilului impreuna cu pensia.
Poate cere sa plateasca pensia in natura.

Alte discuții în legătură

Divort/custodie copil/pensie alimentara DELPH DELPH As dori sa stiu daca in cazul unui divort de comun acord,custodia copilului minor de 3 luni mi se acorda mie(mamei) si daca mama are dreptul sa primeasca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cc in caz de divort Butterfly2014 Butterfly2014 Buna seara!Daca tatal copilului a beneficiat de indemnizatia de crestere a copilului (in varsta de 3 luni), in caz de divort al parintilor, poate beneficia ... (vezi toată discuția)
Ajutor banesc danbuza danbuza Soția tocmai a nășcut. Are grad de handicap grav și doresc să știu dacă statul îi mai oferă vreun ajutor bănesc pentru creșterea copilului pe ... (vezi toată discuția)