Buna ziua,
în cazul în care îndemnizaţia pentru copii se primeşte după tată (700 lei, 500 şi cu 200 de lei) şi soţia nu a lucrat în anii precedenţi în România, cum se va proceda în cazul unei divorţ?
Îndemnizaţia se primeşte după actele întocmite de primărie, pe numele tatălui, şi în momentul actual se intră în cardul acestuia.
Soţia a plecat cu minorul şi vrea să divorţeze, cu speranţa că va primii cele 700 şi în plus o alocaţie după salariul bărbatului.
Sper în rezolvarea problemei pe cale paşnică, dar soţia nu are casă pe numele ei şi nu are venituri. Ce şanse are în această situaţie să primească copilul?
In contextul in care tatal lucreaza, copilul are sub doi ani si mama este cea care se ocupa de copil, copilului i se va stabili domiciliul la mama, chiar daca mama nu are un loc de munca.
Stimulentul de insertie ar trebui sa mearga catre copil caci pentru copil e dat, ca si alocatia.
Insa ma tem ca pana se va termina procesul asta, daca ambii parinti sunt asa de porniti pe banii astia, bietul copil va cam suporta lipsuri.
Eu cred ca stimulentul de insertie (cei 500 Ron) va merge in continuare la tata, este un fel de premiu pentru ca s-a reintors la munca inainte de a implini copilul 2 ani iar dupa divort, alocatia de 200 ron va merge la mama la care se va adauga pensia de intretinere stabilita de instanta (25% din veniturile tatalui, acestea incluzand si acel stimulent de insertie), eu asa vad logic situatia in cazul dumneavoastra.
Ajutor banesc
danbuza
Soția tocmai a nășcut. Are grad de handicap grav și doresc să știu dacă statul îi mai oferă vreun ajutor bănesc pentru creșterea copilului pe ... (vezi toată discuția)