Buna ziua,
In urma cu ceva timp am fost oprita de politia rutiera si din anumite motive mi-au suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile.In acel moment am mers la tribunal si am depus contestatie impotriva procesului verbal si am primit primul termen de judecata maine 30.09.2014,si as avea si eu ceva intrebari:
-Ce se va intampla acum la primul termen stabilit,tin sa mentionez ca in declararie am trecut si martorii care erau in masina cu mine martori care nu au primit nici un fel de citatie sa se prezinte.
-Cum e mai bine din ce stiti sa ma prezint la proces sau nu?
-Politia rutiera sau un reprezentant al ei se vor prezenta la proces?
-Cum am mai multe sanse sa castig acest proces,sau mai bine zis sunt sanse de a castiga acest proces?
-Ce sfaturi imi puteti oferi?
Astept raspunsurile voastre!
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
In principiu, la primul termen de judecata veti fi intrebata de probele pe care doriti sa le administrati (inscrisuri, martori, etc) si se va acorda un nou termen pentru citarea martorilor. Sa fiti pregatita foarte bine sa spuneti ce doriti sa dovediti cu martorii pentru a vi se admite proba.
Daca nu aveti avocat, e bine sa va prezentati la proces pentru a vedea efectiv ce se intampla si pentru a da lamuririle necesare instantei de judecata. Politia rutiera se prezinta mai rar la aceste procese dar trebuia sa formuleze intampinare si sa vi se comunice un exemplar asa incat ar trebui sa le cunoasteti pozitia.
Sansele de a castiga procesul depin de cat de netemeinice sunt acele "anumite motive" pentru care permisul v-a fost suspendat. Daca Dvs. aveti dreptate, sunt sanse mari sa castigati, daca nu, minuni se intampla mai rar.
Succes!