avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie la un proces verbal intocmit de politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie la un proces verbal intocmit de politie

Buna ziua! Am o situatie si as vrea sa ma lamuriti daca as putea sa recastig permisul de conducere suspendat pe o perioada de 60 de zile.In data de 1.oct la orele 15 .45 intr-o aglomeratie nu am mai facut sensul giratoriu care nu este semnalizat corespunzator doar cu ocolire pe partea dreapta.In procesul verbal politistul cu masina de radar scrie ca am intrat pe contrasens dar celalalt coleg al lui nu a vrut sa semneze ca si martor.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:30, 13 Octombrie 2018
Buna ziua,
puteti promova plangere contraventionala, dupa care solicitati certificat de grefa prin care vi se elibereaza dovada cu drept de codnucere.
In Romania se circula pe partea dreapta, in consecinta, si sensurile giratorii se ocolesc prin partea dreapta.
Colegul agentului nu putea sa semneze ca martor pentru ca nu ati vrut sa semnati procesul verbal pentru simplul motiv ca ii este interzis prin lege!
De ce nu ati vrut sa semnati procesul verbal? Nu era incheiat intemeiat? Nu ati ocolit sensul giratoriu prin partea stanga sau care sunt motivele?
De ce considerati ca sensul giratoriu nu era semnalizat corespunzator?
Cum trebuia sa fie semnalizat pentru a fi corespunzator?
Pentru a contesta pv in instanta trebuie sa aveti motive temeinice cu care sa convingeti judecatorul ca giratoriul nu era semnalizat corespunzator.
Am semnar procesul verbal, dar la obiectii am scris nu stiu ce s-a intamplat. Sensul giratoriu in Romania este semnalizat cu semnul de sens giratoriu in interior nu cu ocolorire pe partea dreapta.Avand in vedera ca la noi in oras se fac foarte multe lucrari de canal, apa , gaze putea fi chiar si o lucrare in demarare si agentul constatator era insotit de un coleg care nu a vrut sa semneze in drept ca si martor.
De cand aveti permis de conducere? Este mai vechi de 1 an sau 3 ani?
Pentru ce sa semneze colegul agentului ca martor?
Cunoasteti care este indicatorul pentru sensul giratoriu si semnificatia lui?
Ce vreti sa spuneti prin
Sensul giratoriu in Romania este semnalizat cu semnul de sens giratoriu in interior nu cu ocolorire pe partea dreapta.
?
Cum adica cu "semnul de sens giratoriu in interior?
Sagetile de pe indicatorul care semnifica sensul giratoriu indica sensul antiorar (dinspre stanga spre dreapta, adica trebuie sa circulati spre dreapta, asa cum se circula si pe benzi), nu sunt orientate in sensul orar, sensul in care se misca limbile ceasului.
Numai in tarile cu circulatie pe partea stanga se intra in sensul giratoriu prin stanga, ex. UK, Japonia.
Circulatia in RO se desfasoara numai pe banda din dreapta.
Nu au nicio legatura lucrarile pentru apa, gaz, canal cu directia de deplasare, tot pe dreapta trebuie sa circulati, cu exceptia cazului in care lucrarile sunt semnalizate cu indicatoare de directionare si ocolire, sa mergeti pe banda alaturata, din stanga (pe contrasens).

Pentru reducerea suspendarii la 30 zile puteti face cerere in baza art. 104 din OUG 195/2002, daca indepliniti conditiile art. 221 din HG 1391/2006, sa sustineti si sa promovati testul 13/15.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2018
cyan, moderator
Sensul giratoriu nu era semnalizat ca fiind un sens giratoriu.Am crezut ca doar daca o iau inainte fac o ocolire pe partea dreapta.Permis de conducere am de 7 ani si este prima abatere.

Alte discuții în legătură

Permisul de conducere geobotosani geobotosani Cu respect! Am si eu o mica problema.Cine cunoaste suceava si este sofer stie de intersectia dintre soseaua BurdujenI cu Uniri in sens giratoriu ,acolo este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vestitul "rond" din iasi ca sens giratoriul nu este, ... allecsx allecsx Buna ziua, Vestitul \"rond\" din Iasi ca sens giratoriul nu este, aduce multe intrebari si nelamuriri . Va rog cei experimentati sa ne ajutati daca pentru ... (vezi toată discuția)
Cedează trecerea la un giratoriu ardeleanu100 ardeleanu100 Dacă mă poate lamuri și pe mine cineva: De ce apare semnul cedează trecerea la un sens giratoriu? La orice giratoriu nou care apare sunt 2 semne pe ... (vezi toată discuția)