avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie la un proces verbal intocmit de politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie la un proces verbal intocmit de politie

Buna ziua! Am o situatie si as vrea sa ma lamuriti daca as putea sa recastig permisul de conducere suspendat pe o perioada de 60 de zile.In data de 1.oct la orele 15 .45 intr-o aglomeratie nu am mai facut sensul giratoriu care nu este semnalizat corespunzator doar cu ocolire pe partea dreapta.In procesul verbal politistul cu masina de radar scrie ca am intrat pe contrasens dar celalalt coleg al lui nu a vrut sa semneze ca si martor.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:30, 13 Octombrie 2018
La acel sens se afla clar o intersectie iar eu am facut spre stanga nemaintrand in sens care nu era semnalizat.Multumesc
Ori este sens giratoriu, ori este intersectie!

Descrieti situatia reala, sensul giratoriu este un sens giratoriu iar intersectia este intersectie, au forme diferite.

Din relatarea dvs nu se intelege foarte clar situatia de fapt pentru a ne face o idee de ce ati fost sanctionata, nu descrieti cu acuratete cum si de ce ati intrat pe contrasens.

Chiar dvs ati scris la obiectii in pv cum ca nu stiti ce s-a intamplat!

Cum sa credeti ca “ daca o iau inainte fac o ocolire pe partea dreapta."?
Condusul unui vehicul nu se face cum" "crede" conducatorul auto ci cum "trebuie"!
Daca ar conduce toti cum cred ar fi haos pe drumurile publice.

Pentru a contesta pv trebuie sa convingeti instanta ca nu ati incalcat nicio regula de circulatie si ca pv a fost incheiat netemeinic.

Pentru a descalci situatia puteti sa reluati, in fata era o intersectie, erau/nu erau lucrari, erau/nu erau indicatoare de pre/semnalizare a lucrarilor, erau/nu erau obstacole pe directia de deplasare, etc.

Daca aveti mai mult de 3 ani permisul si nu ati mai beneficiat de reducerea perioadei de suspendare, puteti sustine testul 13/15 si solicita reducerea la 30 zile.

Pentru a va recupera permisul trebuie sa contestati pv in termen de 15 zile la judecatorie, dar daca pierdeti procesul trebuie sa predati permisul in termen de 15 zile de la pronuntarea hotararii definitive, altfel se majoreaza suspendarea cu 30 zile si nu mai puteti sustine testul 13/15 pentru reducere.

Conduceam pe directia inainte, la un moment dat am ajuns intr-o intersectie unde era/nu era o lucrare, ne/semnalizata cu indicatoarele . ... am ocolit prin stanga pentru ca...

In instanta nu va puteti duce cu motivarea din rubrica obiectii "nu stiu ce s-a intamplat"!

Sa nu considerati intrebarile drept o ofensa, incerc numai sa deslusim cum ati ajuns pe contrasens, daca semnalizarea in zona era deficitara, inexistenta, eronata, ati avea ceva sanse de castig in conditiile in care puteti proba ca ati fost indusa in eroare. Puteti face fotografii de la fata locului pe care sa le prezentati drept probe.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2018
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permisul de conducere geobotosani geobotosani Cu respect! Am si eu o mica problema.Cine cunoaste suceava si este sofer stie de intersectia dintre soseaua BurdujenI cu Uniri in sens giratoriu ,acolo este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vestitul "rond" din iasi ca sens giratoriul nu este, ... allecsx allecsx Buna ziua, Vestitul \"rond\" din Iasi ca sens giratoriul nu este, aduce multe intrebari si nelamuriri . Va rog cei experimentati sa ne ajutati daca pentru ... (vezi toată discuția)
Cedează trecerea la un giratoriu ardeleanu100 ardeleanu100 Dacă mă poate lamuri și pe mine cineva: De ce apare semnul cedează trecerea la un sens giratoriu? La orice giratoriu nou care apare sunt 2 semne pe ... (vezi toată discuția)