avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Valabilitate certificat medical prenuptial
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Valabilitate certificat medical prenuptial

Buna ziua,
As dori sa stiu care este valabilitatea certificatului prenuptial; am gasit pe site-ul primariei ca este valabil 14 zile de la data eliberarii lui de la medicul de familie. Intrebarea mea este : sunt 14 zile pana la depunerea actelor la Starea Civila sau 14 zile pana la efectuarea casatoriei? (cununia va fi peste 10 zile dupa ce am depus actele)

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: maramona , utilizator 10:27, 1 Octombrie 2014
In Metodologie nu este precizat acest aspect, prin urmare in opinia mea certificatele trebuie sa fie valabile la depunerea actelor pentru casatorie fara a cuprinde in termen toate cele 10 zile pana la oficiere.
Intrebati si la Starea Civila unde urmeaza sa va casatoriti, unde nu sunt precizari clare pot aparea surprize de interpretare.
Asa o sa fac, va multumesc de raspuns.
Sunt valabile 14 zile de la data emiterii cu conditia ca in aceste 14 zile sa va si casatoriti, deci intra si termenul de 10 zile necesare pana la casatorie. Oricum ofiterul de stare civila stie acest lucru in momentul in care depuneti declaratia de casatorie. Dvs. doar sa aveti grija ca medicul sa vi le incheie inainte cu cel mult 3 zile pana la data la care depuneti actele. daca deja le-ati incheiat mergeti din nou la medic si rugati-l sa va modifice data dupa care sa va puna stampila si parafa pe semnatura. Casa de piatra!
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2014
Justitiarul711, utilizator
S-a rezolvat, am schimbat data; multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheierea casatoriei eugen2002 eugen2002 Buna ziua Am nevoie de anumite informatii in legatura cu incheierea casatoriei, eu-vaduv cu domiciliul pe cartea de identitate in petrila jud ... (vezi toată discuția)
Programare cununie in weekend Corina271 Corina271 Buna ziua! As vrea sa ma jutati si pe mine daca puteti! Eu si cu prietenul meu as vrea sa ne cununam intr-un weekend. credeti ca se poate? Daca da,exista ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru casatoria civila sally_daisy sally_daisy Buna dimineata, As dori sa stiu cum se poate face programarea unei casatorii civile la primaria de sector si ce acte sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)