avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Mansardarea locuintei in curte comuna, 96,6%acord ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Mansardarea locuintei in curte comuna, 96,6%acord vecini...suficient?

Buna ziua. Va rog frumos sa ma sfatuiti si pe mine intr-o problema. Locuiesc in Brasov intr-un imobil cu mai multi locatari. 13 apartamente distribuite in 4 corpuri de casa construite in timpuri diferite, cu inaltimi si forme diferite, deci si poduri diferite , alipite intre ele in forma literei U. Am obtinut certificat de urbanism pentru mansardarea apartamentului meu in podul existent de deasupra locuintei mele.Eu stau la etajul 1 si in acest corp de cladire mai sta doar vecina de la parter. Am obtinut semnaturile de la toate apartamentele din curte mai putin unul care detine cota indiviza de 3.4 % din puc. Acestia nu vor sa-mi semneze deoarece ei considera ca au cota lor de pod deasupra casei mele, pentru ca , corpul lor de casa de vis-a-vis nu are pod , de fapt nu se poate intra decat pe burta in el.Nu exista dezmembrare pe pod, si in toate extrasele cf ale proprietarilor nu este amintit acest cuvant ci doar sarpanta si invelitoare, si este trecut la parti de uz comun. Vreau sa consult un avocat , deoarece vreau sa construiesc mansarda, si mi se pare ca e dreptul meu. Chiar daca ar castiga un proces, nu stiu daca 3.4% din 50mp care oricum e indiviza ar reprezenta mai mult de o fasie de 42cm latime si 4 m lungime sub un acoperis intr-o singura apa . Pana acum, faptul ca imi ploua in casa de doi ani de cand m-am mutat nu a i-a interesat niciodata iar acum ca eu imi construiesc "practic inca un apartament" se pare sa o deranjeze foarte tare, mai ales ca nici un vecin nu vrea sa ii lase sa-si urce frigiderul vechi deasupra casei lor Si apoi chiar daca planuieste sa se mute in cateva luni pretinde ca o bucata de pod ar creste pretul casei lor si atunci de ce mi-ar semna?
Imi cer scuze ca am scris asa de mult dar indignarea mea fata de pretentiile acestei familii este......de fapt cred ca ma puteti intelege. Poate un sfat bun sau un avocat pe care mi-l puteti recomanda din Brasov si care a mai avut de a face cu aceste probleme....va multumesc mult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2009
miche, utilizator
stimate domn,
nu am mai avut de a face direct cu acest tip de cauze, dar daca nu gasiti ajutor in alta parte, puteti sa reveniti pe adresa noastra de e-mail sau pe numerele de telefon si incercam sa va ajutam.Stati linistit, exista solutii la orice...:rolleyes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansardare, lucrari constructii- acordul vecinilor? Laura2012 Laura2012 Buna ziua Am luat recent un apartament, care are deasupra un pod. Podul a fost cumparat de o persoana care vrea sa faca modificari de structura (inclusiv ... (vezi toată discuția)
Buna ziua detin un apartament intr-o curte cu doua corpuri de ... olimpului olimpului Buna ziua detin un apartament intr-o curte cu doua corpuri de cladireA si B ,construite in perioade diferite (1865-1939) .In fiecare cladire sint doua ... (vezi toată discuția)
Alteratii pod brasov centrul istoric laura42 laura42 Buna ziua Am cumparat recent un apartament in centrul istoric al Brasovului la etajul 1. Cu 3 luni inainte o alta persoana a cumparat podul de deasupra ... (vezi toată discuția)