avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restante intretinere - dosar tribunal pe numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restante intretinere - dosar tribunal pe numele chiriasului

Buna ziua,

am si eu o intrebare.....am fost dat in judecata pentru restantele de la intretinere....sunt restante vechi...de acum 4 ani.....am ramas fara loc de munca....si de 4 ani platesc.....dar nu am reusit decat sa mentin restanta la acelasi nivel...nu am reusit sa o aduc la zi.....acum am aflat ca s-a depus dosarul...nu am primit inca nici o instiintare de la tribunal...dar au bagat in intretinere costurile avocatului - 223 ron....in intretinerea din luna curenta. Casa este a unei rude insa pe pagina judecatoriei dosarul este pe numele meu. Este normal? Suma se va plati dar intreb si eu...e normal sa fie bagate in intretinere costurile dosarului si sa nu fie citat proprietarul? O vecina a mers si a platit insa nu au vrut sa ii ia banii ...o parte din ce avea....pana nu plateste onorariul avocatului.....si ne spun ca fac dosare de evacuare...mentionez ca suma este de 4200 ron...din care 223 ron avocat si 870 penalizari....Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: adi1404 , utilizator 13:01, 30 Septembrie 2014
Cheltuielile cu avocatul nu aveau temei sa vi le puna pe liste pana nu au o hotarare judecatoreasca,daca nu sunteti proprietar al apartamentului mergeti in instanta cand veti fi citata si declarati acest lucru, asociatia va trebui sa deschida un alt dosar impotriva adevaratului proprietar,pentru 4200 lei nu se face evacuare
Asociatia de proprietari,legal detine raporturi de obligativitate cu proprietarul imobilului cu care detine incheiat acord de asociere
Legal asociatia de proprietari nu poate impune onorariu avocat decat in baza hotararii judecatoresti definitive
Pana la primul termen de judecata,pentru a proba interesul dv in instanta pentru achitarea debitului,incercati negociere si intocmirea de angajament de plata
Asociatia de proprietari este obligata sa perceapa orice suma in contul debitului acumulat
Daca asociatia de proprietari refuza primirea sumei in contul debitului,comunicati suma prin mandat postal cu confirmare de primire
Daca asociatia de proprietari refuza primirea sumei aveti proba indubitabila in instanta despre interesul dv de a achita debitul si de reaua credinta a reprezentantilor asociatiei de proprietari
Multumesc din suflet!
Au adaugat un tabel separat pe liste * acte tribunal * unde au pus 222.50 ron celor cu restante..si nu au vrut sa ia banii oamenilor pana nu au platit acea suma...care spun ei ca reprezinta taxa de avocat.....deja cativa vecini au platit acea taxa....imi puteti spune care este suma pentru care se poate cere legal evacuare? Nu contesta nimeni datoria ca restanta si nu suntem oameni care sa fim de rea credinta.....eu sunt singura cu 2 copii in ingrijire.....stiu ca nu e normal sa beneficiez de confort atata timp cat nu platesc dar ne ameninta in mod constant stind ca nu cunoastem legea. De la tribunal nu a venit nici o citatie.....pana acum...doar figureaza dosarele ca fiind introduse pe 22.09.....daca imi vine citatie la tribunal trebuie sa merg cu anumite documente care sa ateste ca nu e pe numele meu casa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme afisare intretinere Sharpshooter Sharpshooter Am mai intrebat dar nu m-a lamurit nimeni , am sa rog persoanele cu pregatire juridica sa raspunda doar. Relatez faptele pe scurt cat mai complet posibil: Am ... (vezi toată discuția)
Restanta la cheltuielile de intretinere de la bloc iozefinap iozefinap Buna ziua Cer ajutor la o problema legata de o restanta pe doua luni la cheltuielile de intretinere. Presedintele blocului a dat in judecata o parte din ... (vezi toată discuția)
Restante la intretinere ioanadescu ioanadescu buna seara, sunt persoana cu handicap, am o pensie de invaliditate grad2, am fost data in judecata pt. pretentii plata de catre de asociatia proprietari suma ... (vezi toată discuția)