Buna ziua,am participat la o licitatie la un imobil aflat in executare silita,am fost adjudecatar,am primit un proces verbal de licitatie si urma sa achit contravaloarea de 90% din suma licitata in termen de 30 zile.La 15 zile de la licitatie am fost informata ca s-a depus o contestatie de catre banca creditoare,unde se contesta suma evaluata a imobilului,considerata derizorie de catre reprezentatul juridic al bancii,ei avand de recuperat creante mai mari.
Tin sa mentionez ca urma sa achitam cei 90% printr-un credit "Prima Casa",iar executorul ne-a spus ca in cazul in care v-a aparea o contestatie la evaluare,vom putea invoca termenul de tardivitate.Insa,la o cercetare mai amanuntita,executorul a descoperit ca nu are confirmarea evaluarii de la banca unde imobilul se afla in litigiu,desi avea procesul verbal de luare la cunostinta a sumei evaluate si licitatia a mers mai departe.
Acum,banca depunand contestatie,eu avand 10% blocati intr-un cont la ei,mi s-a spus sa astept si ca instanta va decide.Pot sa cer perimarea executarii in cazul in care acel document nu exista,asa cum spune domnul executor?Sau ce ma sfatuiti sa fac?
Si inca o intrebare daca nu deranjez prea mult.Pot obtine credit prima casa ptr cei 90%?
Va multumesc din suflet!
Perimarea executarii intervine cand executarea a fost lasata in nelucrare un timp suficient de lung. Nu cred ca veti fi in masura sa invocati acest lucru.
Ma gandesc totusi ca executorul nu are dreptul sa va opreasca cei 10% daca nu v-a si atribuit imobilul.
Multumesc ptr informatii!
Am sa vad ce pot face sa imi recuperez banii,mi s-a spus ca instanta decide daca e o contestatie in curs si suntem citati atat noi cat si executorul,dar probabil va trece si Pastele la propriu!
O seara buna!
Licitatie
crismiti
Am niste nelamuriri privind licitatiile. Va expun situatiile cu care m-am intalnit:
1) Executorul mi-a spus ca banca care a cerut executarea nu accepta mai ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu? urgent
Ofof
Buna seara
Azi am participat la o licitatie publica, care era la al 3-lea termen (pretul era scazut la 75% din evaluarea imobilului). Am fost 2 licitatori ... (vezi toată discuția)